2024. április 26. - Ervin

Napenergiával működtetnének óvodákat és iskolákat Debrecenben

Pályázatot nyújt be Debrecen önkormányzata nyolc óvoda és két általános iskola napelemes kiserőművel való felszerelésére; a 193 millió forintos beruházást sikeres pályázat esetén jövőre valósítanák meg.
2010. július 6. kedd 18:11 - HírExtra
A nyolc önkormányzati fenntartású óvoda és két általános iskola energiaellátását tetőre szerelt napelemekkel oldanák meg. A fejlesztés egyben kísérleti jellegű is, hiszen az érintett tíz kisebb energiafogyasztású (évente 50 kWh alatti) intézménynél nyert tapasztalatokból kiindulva később a többi önkormányzati intézmény esetleges napenergia-alapú működtetését is meg lehet tervezni.

A beruházással az önkormányzat célja a költségcsökkentés mellett a megújulóenergia-ellátás, és ezen keresztül a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése. A napelemes kiserőművek tervezésekor az volt a cél, hogy az általuk termelt villamos energia fedezni tudja az adott intézmény teljes fogyasztását. A rendszer költségeinek megtérülését hét évre becsüli az önkormányzat.

A debreceni önkormányzat környezetvédelmi bizottsága keddi ülésén egyhangúlag támogatta a fejlesztésről szóló határozati javaslatot, amelyet a városi közgyűlés csütörtöki ülésén fogadhatnak el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását