2024. május 6. - Ivett, Frida

Magyar ökolábnyom-blog indult

Ökolábnyomblogot indítottak győri egyetemisták, akik annak kiszámítására vállalkoztak, mekkora környezetterhelést okoz a város. Hétfői közleményük szerint akik kíváncsiak erre a különleges vállalkozásra, végigkísérhetik annak lépéseit a szervezők által nemrég elindított gyorlabnyom.blogspot.com címen elérhető blogon.
2010. július 5. hétfő 19:41 - HírExtra
A látogatók a blogban már most megtippelhetik a végeredményt, azt, hogy szerintük mekkora Győr ökolábnyoma.

Győr ökológiai lábnyoma a legtöbb ember számára nem fog ennél többet jelenteni. Azonban ez az egyszerűnek tűnő szám várhatóan nagyon is lényeges dolgokra hívja fel a lakosság figyelmét – megmutatja, hogy milyen mértékben vesszük igénybe bolygónk és közvetlen lakóhelyünk természeti erőforrásait.

A munkát a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumának tagjai vállalták magukra. Ők idén februárjában már kiszámították a város egyetemén megrendezett Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny ökolábnyomát, így megfelelő tapasztalatot szereztek az adatok feldolgozásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását