2024. május 4. - Mónika, Flórián

Jazzfesztivál a Bánki-tónál

Elkészült a június végi Louis Armstrong Jazzfesztivál programja, a Bánki-tónál lévő színpadon egy kivétellel olyan együttesek lépnek fel idén, amelyek valamilyen évfordulót ünnepelnek.
2010. május 24. hétfő 09:00 - HírExtra
Újdonság, hogy nemcsak a dobogót, hanem a nézőtér egy részét is lefedik. "Így a június 25-26-i hétvégén kevésbé kell tartanunk az időjárástól" - mondta el az MTI-nek Ittzés Tamás, aki 2009-ben vette át a fesztivált működtető alapítvány kuratóriumának elnökségét.

A Bohém Ragtime Band és a kecskeméti Bohém Jazzfesztivál vezetője hozzáfűzte: ezzel a két esemény között egyfajta stratégiai partnerség jött létre.

"A hetedik fesztiválprogram összeállításnál igyekeztem világos irányvonalat kijelölni. Az első hat év az útkeresés időszakának mondható, hiszen még a cím is változott egy-kétszer. Maradunk Louis Armstrong Jazzfesztivál elnevezésnél" - fogalmazott.

Mint kifejtette, nem könnyű megszerkeszteni az optimális műsort, mert a közönség, a kuratórium várakozásai, a pénzbeli lehetőségek nehezen egyeztethetők össze. Szerencsés véletlen, hogy több évforduló kapcsolódik össze: Benkó Sándor, a Benkó Dixieland Band vezetője idén 70 éves; fennállása 25. évét ünnepli a Bohém Ragtime Band és a Hot Jazz Band, 30. évét a katalán La Vella Dixieland. Az idei fesztivál egyik különlegességét, a legendás amerikai fekete gospel együttest, a Johnny Thompson Singerst 45 éve alapították és 45 éve, 1965-ben járt Magyarországon a névadó, Louis Armstrong.

A Three Wise Men trió "kakukktojás", de mindenképen akartak egy szvinges hangzású csapatot, amelynek stílusa azért nem áll távol Armstrongétól. A házigazda szerepét idén is Rókusfalvy Pál és Joe Murányi (Louis Armstrong utolsó klarinétosa) látja el, de ez az első év, hogy nem jön el New York-ból. Ittzés Tamásék azt tervezik, hogy élőben kapcsolódnak össze Murányival és játszanak is együtt.

A vízi színpadi koncerteken kívül idén is lesz délutáni és éjszakai örömzenélés (jam session) a tóparti hotel kertjében álló Louis Armstrong-szobornál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását