2024. május 24. - Eszter, Eliza

Elindult a komolyzenei buli

Megkezdődött a XVI. Országos Kamarazenekari Fesztivál szombaton Kőszegen, a kétnapos rendezvényre hét zenei együttes kapott meghívást - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
2010. április 10. szombat 15:09 - HírExtra
A fesztiválnak - a több mint egy évtizedes sikeres veszprémi sorozat után - már harmadik éve ad otthont Kőszeg.

Tikász Mariann, a rendezvény sajtófőnöke, a szervező Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus munkatársa elmondta: idei felhívásukra tizenegy zenekar jelezte részvételi szándékát, azonban az idő és a pénz szűkössége határt szabott elképzeléseiknek, így az előzetesen regisztrált együttesek közül hét kamarazenekart állt módjukban meghívni a fesztiválra.

A vendéglátó Kőszegi Vonósok mellett meghívást kaptak a Pécsi Vonósok, a Szarvasi Kamarazenekar, a gödi Custol Viol Consort, a budapesti Arco Kamarazenekar, a szintén fővárosi Albinoni Kamarazenekar és a kecskeméti Lakó Sándor Kamarazenekar. A zenekarok harmincperces programmal mutatkoznak be a rendezvényen.

A versenyprogram a Jurisich Miklós Gimnázium zajlik, a fesztiválklub helyszíne a Jurisics-vár lesz.

A produkciókat, amelyeket szombat délelőtt, illetve délután mutatnak be, ezúttal is szakértő zsűri értékeli: Kostyál Kálmán hegedűművész, a Liszt Ferenc Kamarazenekar alapító tagja, a zsűri elnöke és Áldor Lili, az Erkel Ferenc Kamarazenekar művészeti vezetője. A díjátadót és a gálahangversenyt vasárnap délután rendezik meg a Jurisich Gimnázium dísztermében.
A rendezvény ideje alatt az esti fesztiválklub keretében a korábbi évek hagyományát követve lehetőség nyílik a kötetlen szakmai találkozásokra, valamint a szervezők nagy jelentőséget tulajdonítanak a tervezett műhelymunkáknak, amelyeket a jelenlévő szakemberek vezetnek - mondta Tikász Mariann.

A programot az NKA Közművelődési Szakmai Kollégiuma, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, a Vas Megye Művészetéért Közalapítvány, a Vas Megyei Közgyűlés és Kőszeg önkormányzata is támogatta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását