2024. május 3. - Tímea, Irma

Forma1: apró módosítás az autókon

A hétvégi Forma-1-es Malajziai Nagydíj után várhatóan beljebb helyezik a tükröket a versenyautókon, kisebb hangsúlyt fektetve ezzel a visszapillantók jelenlegi elhelyezéséből adódó aerodinamikai előnyökre.
2010. április 1. csütörtök 16:50 - HírExtra
Ezt az információt eddig még hivatalosan egyik F1-es szervezet, s a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sem jelentette be, azonban Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája, valamint Rubens Barrichello, a Williams istálló brazil veteránja csütörtökön egyöntetűen úgy nyilatkozott, hogy a soron következő, Kínai Nagydíjra már áthelyezik a tükröket az autókon.
"Részemről teljes mértékben egyetértek azzal, hogy javítani kell a helyzeten, mert jelenleg meglehetősen keveset látunk - mondta Barrichello. - Úgy gondolom, hogy Kínában már máshol lesznek a visszapillantók."

A versenyzők az első két futamot követően arra panaszkodtak, hogy a kocsiszekrény oldalára szerelt tükrök ugyan javítanak a légellenállási tényezőkön, a menetszél miatt azonban erőteljesen remegnek, ezért alig használhatóak. A tervezett változtatás szerint a tükrök beljebb kerülnek, közelebb a pilótaüléshez, így várhatóan nem vibrálnak majd annyira.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását