2024. május 3. - Tímea, Irma

Szlovákia támogatja a gázvezetékek összekötését

Szlovákia üdvözli, hogy a visegrádi csoport (V4) országai támogatják a gázvezetékek észak-déli összekötését. A szlovák kormányfő ugyanakkor felkérte Budapestet, hogy gyorsítsa fel a szlovákiai és a magyarországi gázvezetékek összekapcsolását.
2010. február 24. szerda 20:48 - HírExtra
Robert Fico a V4-ek kormányfőinek kibővített szerdai budapesti találkozója után a szlovák média tudósításai szerint arról is beszélt, hogy Jadranka Kosor horvát miniszterelnök a találkozón megígérte, Horvátországban befejeződik a nyilvános vita a gázvezeték témájában, s azonnal megkezdődnek az építési munkálatok. A gázvezeték terminálját négy éven belül kellene felépíteni.

Közölte: arra kérte a magyar kormányfőt, gyorsítsák fel a szlovák és a magyar gázvezetékek összekapcsolását, ami abból a szempontból nagyon fontos, hogy lehetővé teszi a lengyelországi és a horvátországi terminálok, illetve mind a négy visegrádi ország gázvezetékének összekötését. "Ez mindenkinek hasznos lesz" - mondta szlovák újságíróknak Fico.

Pozsony tavaly javasolta, hogy kössék össze a szlovákiai és a magyarországi gázvezetékeket. A projekt EU- támogatással valósulna meg.

"Elsősorban Velky Krtíst (Nagykürtöst) és Balassagyarmatot kell összekötni. Ott a javasolt költség mindössze 25 millió euró. Mi azt szeretnénk, ha erre 50 millió euró menne. Az egész vállalkozás összértéke 205 millió euró" - jelentette ki tavaly márciusban Fico.
Ezt a tervezetet a szlovák kormány támogatni fogja - hangsúlyozta akkor a szlovák miniszterelnök. Hozzátette: a két kormány már meg is állapodott abban, hogy a szükséges terveket közösen nyújtja be Brüsszelben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását