2024. május 3. - Tímea, Irma

A válság legnehezebbjén már túl vagyunk

A gazdasági válság legnehezebbjén már valószínűleg túl vagyunk, és a második negyedévben akár javulhatnak is egyes gazdasági mutatók - jelentette ki a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója.
2010. február 24. szerda 19:38 - HírExtra
Palócz Éva rámutatott: ez nem jelenti azt, hogy ne lennének olyan vállalkozások és háztartások, amelyek éppen a következő hónapokban élik meg a mélypontot, mert elfogytak a tartalékaik.

A válság lefolyását értékelve elmondható, hogy nem mindig a mélyponton, a legrosszabb állapotban fulladnak ki a vállalatok, hullik szét a gazdaság; gyakran előfordul, hogy míg a legnehezebb időszakokat átvészelik a tartalékok felélésével, létszámleépítéssel, a kapacitások szűkítésével, a felfelé ívelő szakaszban már nem bírják tovább a versenyt - tette hozzá.

A Kopint-Tárki vezérigazgatója szerint ma már nem annak a megválaszolása a legfontosabb, hogy mi történik a válságban, hanem az, hogy mi lesz majd a válság után, hová pozícionálja magát Magyarország, amikor az exportpiacok magukhoz térnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását