2024. május 7. - Gizella

Semjén Zsolt überelhetetlen gyónása

Személyes felelősséget is érez az ország mai állapotáért, ám ha tehetné, még keményebben ostorozná a kormányt Semjén Zsolt. Lássuk, miről papol még a magyar kereszténydemokrácia önjelölt prófétája.
2009. december 19. szombat 15:59 - HírExtra
Semjén Zsolt, a Fidesz-szövetséges Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a FreePress hírügynökségnek nyilatkozva arra a kérdésre, hogy érzi magát politikusként Magyarországon, azt mondja, alapvető tévedés, amikor úgy állítják be, hogy a politikus eleve csak gazember, simlis figura lehet. Szerinte ugyanúgy lehet valaki tisztességes politikus, mint ahogy lehet tisztességes számtantanár, tisztességes orvos, vagy tisztességes mozdonyvezető. S bár nem kérdezik, Semjén azért jelzi: a mostani közállapotokért a kormány tartozik felelősséggel. A jobboldal felelősségét elfelejti szóba hozni.

Semjén szerint egy keresztény politikusnak két dolgot kell csinálni, de azt aztán egyszerre és nagyon. Ezek: tisztességesnek maradni és hatékonynak lenni. A KDNP feje egyrészt azt vallja, ha morális stilklik vannak, az nem csak az embernek és a pártjának árt, hanem a keresztény szónak is. Másrészt úgy véli, az ember nem hatékony, és nem tudja eredményesen képviselni a rábízottak érdekeit és értékeit, akkor elfoglalja a helyet, ugyanakkor nem védi, nem képviseli ezeket az értékeket. Mélyenszántó gondolatok, annyi szent.

Mikor arról faggatják, érez-e politikusként személyes felelősséget a kialakult közállapotok miatt, az elnök azt ígéri, valami érdekeset fog válaszolni. Aztán mégsem. Csak a szokásos ellenzéki betonbiztos vakert küldi, néminemű keresztény kelengyébe pólyázva. Azt mondja, annyiban érez felelősséget, hogy talán még keményebben kellett volna ostoroznia és napvilágra hoznia azokat a nemzetellenes, családellenes, egyházellenes, antiszociális bűnöket, amiket a jelenlegi kormány művelt.

Semjén Zsolt azt sem rejti véka alá, megette már politikai kenyere javát. „Hogy őszinte legyek én nekem az életemben a legnagyobb dolog, ami egyébként überelhetetlen, az, hogy egyházügyi államtitkárként szerepem lehetett abban, a bizánci szent szinódus szentnek ismerte el a mi Szent István királyunkat. Hogy mondjam. Én ezzel, amit a történelemben le akartam tenni, azt alapvetően letettem” – nyilatkozza keresztény kimértséggel.

De nem ám csak eme egyetemes eredményt emeli ki munkásságából, hisz arról is beszél, hogy a KDNP a vezetésével egy lenullázott valamiből az ország harmadik legszervezettebb, Európai Néppárti tagsággal rendelkező parlamenti pártja lett, mi több, rövidesen kormányerő lesz. Annak aztán, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeire, illetve közös listáira szavazó milliókból hány lesz, aki kimondottan az egy százalékot jó ideje alulról szagoló kereszténydemokraták miatt szavaz a narancskeresztes koalícióra, igazán csak a jóisten a megmondhatója.

Semjén Zsolt mindenesetre Orbán Viktort tartja a magyar politika numero one-jának. Méghozzá például azért, mert ő „hozta létre azt a politikai konstrukciót, amiről beszéltünk, a FIDESZ-KDNP szövetséget ami a magyar és az európai történelem legsikeresebb konstrukciója”. S hogy tényleg az, az két, egymás után elbukott választás után nem is lehet kérdés.

Nézzen utána Semjén nyilatkozatának:

http://www.freepress24.tv/

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

galamb tamás
2009. december 20. 00:09
Ebben az országban nincs tisztességes politikus! Tisztességs ember nem jut a politika közelébe, már az iskolában eldől ki tartozik a kiválasztottak közé.Ezt persze még a fidesz se vllalja fel....
Csak a jOBBIK marad, nekünk senkiházi MAGYAROKNAK!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását