Semjén Zsolt überelhetetlen gyónása

Személyes felelősséget is érez az ország mai állapotáért, ám ha tehetné, még keményebben ostorozná a kormányt Semjén Zsolt. Lássuk, miről papol még a magyar kereszténydemokrácia önjelölt prófétája.

Semjén Zsolt, a Fidesz-szövetséges Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a FreePress hírügynökségnek nyilatkozva arra a kérdésre, hogy érzi magát politikusként Magyarországon, azt mondja, alapvető tévedés, amikor úgy állítják be, hogy a politikus eleve csak gazember, simlis figura lehet. Szerinte ugyanúgy lehet valaki tisztességes politikus, mint ahogy lehet tisztességes számtantanár, tisztességes orvos, vagy tisztességes mozdonyvezető. S bár nem kérdezik, Semjén azért jelzi: a mostani közállapotokért a kormány tartozik felelősséggel. A jobboldal felelősségét elfelejti szóba hozni.

Semjén szerint egy keresztény politikusnak két dolgot kell csinálni, de azt aztán egyszerre és nagyon. Ezek: tisztességesnek maradni és hatékonynak lenni. A KDNP feje egyrészt azt vallja, ha morális stilklik vannak, az nem csak az embernek és a pártjának árt, hanem a keresztény szónak is. Másrészt úgy véli, az ember nem hatékony, és nem tudja eredményesen képviselni a rábízottak érdekeit és értékeit, akkor elfoglalja a helyet, ugyanakkor nem védi, nem képviseli ezeket az értékeket. Mélyenszántó gondolatok, annyi szent.

Mikor arról faggatják, érez-e politikusként személyes felelősséget a kialakult közállapotok miatt, az elnök azt ígéri, valami érdekeset fog válaszolni. Aztán mégsem. Csak a szokásos ellenzéki betonbiztos vakert küldi, néminemű keresztény kelengyébe pólyázva. Azt mondja, annyiban érez felelősséget, hogy talán még keményebben kellett volna ostoroznia és napvilágra hoznia azokat a nemzetellenes, családellenes, egyházellenes, antiszociális bűnöket, amiket a jelenlegi kormány művelt.

Semjén Zsolt azt sem rejti véka alá, megette már politikai kenyere javát. „Hogy őszinte legyek én nekem az életemben a legnagyobb dolog, ami egyébként überelhetetlen, az, hogy egyházügyi államtitkárként szerepem lehetett abban, a bizánci szent szinódus szentnek ismerte el a mi Szent István királyunkat. Hogy mondjam. Én ezzel, amit a történelemben le akartam tenni, azt alapvetően letettem” – nyilatkozza keresztény kimértséggel.

De nem ám csak eme egyetemes eredményt emeli ki munkásságából, hisz arról is beszél, hogy a KDNP a vezetésével egy lenullázott valamiből az ország harmadik legszervezettebb, Európai Néppárti tagsággal rendelkező parlamenti pártja lett, mi több, rövidesen kormányerő lesz. Annak aztán, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjeire, illetve közös listáira szavazó milliókból hány lesz, aki kimondottan az egy százalékot jó ideje alulról szagoló kereszténydemokraták miatt szavaz a narancskeresztes koalícióra, igazán csak a jóisten a megmondhatója.

Semjén Zsolt mindenesetre Orbán Viktort tartja a magyar politika numero one-jának. Méghozzá például azért, mert ő „hozta létre azt a politikai konstrukciót, amiről beszéltünk, a FIDESZ-KDNP szövetséget ami a magyar és az európai történelem legsikeresebb konstrukciója”. S hogy tényleg az, az két, egymás után elbukott választás után nem is lehet kérdés.

Nézzen utána Semjén nyilatkozatának:

http://www.freepress24.tv/