2024. április 27. - Zita

Plágium a Guns'n Roses körül?

Egymillió dollárra perlik a Guns N' Roses együttest, amiért tavaly novemberben megjelent albumán jogosulatlanul használt fel bizonyos részeket a német Ulrich Schnauss szerzeményeiből.
2009. október 6. kedd 14:22 - HírExtra
Az eljárást brit Independiente és a Domino Recording Company amerikai részlege indította meg a zenekar és a Universal Music Grouphoz tartozó Interscope-Geffen-A&M lemezkiadó ellen, 181 millió forintnak megfelelő összeget követelve a Chinese Democracy című album Riad n' the Bedouins című számába beillesztett két dalrészlet miatt, amelyek a kereset szerint az elektronikus zene művelőjének számító Schnauss szellemi tulajdonát képezik, a licencjogokat pedig a két cég gyakorolja.

A Guns N' Roses 17 év után tavaly novemberben megjelent albumának eladási adatai ráadásul jóval a várakozások alatt maradtak.

A periratban az együttes alapító tagja és frontembere, Axl Rose mellett a gitáros Brian Carrollt, a basszusgitáros Tommy Stinsont és Robin Fincket, a Nine Inch Nails jelenlegi szólógitárosát említik név szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását