2024. április 28. - Valéria

Rockzene, csajos szövegvilággal

Tiszta rockzene, csajos szövegek - így jellemzi Németh Juci, a Nemjuci zenekar énekesnője a csapat most megjelent első albumát; az együttes október 1-jén a fővárosi Erzsébet téren egy ingyenes koncerten mutatja be az anyagot.
2009. szeptember 18. péntek 10:35 - HírExtra
A Nemjuci másfél évvel ezelőtt, 2008 januárjában alakult. Németh Juci énekesnő korábban hét éven át az Anima Sound System frontembere volt; az elektronikus zene élcsapatában három lemezen, az Animán, a Gipsy Sound Clash-en és az Aquanistanon működött közre. Aztán Juci és az Anima útjai kettéváltak, az énekesnő 2006-ban hosszabb időre kiruccant Londonba, ahol sok időt töltött el a szintén kint tartózkodó Rémember tagjainak társaságában.

A Nemjuciban a Rémember együttes két tagja, Vasaló Áron (dob) és Matyiő (basszusgitár), valamint a sokáig szintén Londonban próbálkozó Puzzle-ból ismert Faragó Tamás (gitár) csatlakozott Németh Jucihoz.

"Inkább ez vagyok én, Kinksen, Queenen, Stoneson, Zeppelinen, minden régi finomságon nevelkedett lány" - mondta Németh Juci. A Queent egyébként annyira imádta, hogy főiskolás korában volt egy Queen emlékzenekara, amelyben ő volt Freddie Mercury.
A cím nélküli debütáló albumon 15 darab angol nyelvű dal szerepel. A lemez zenei produceri munkálataiban a korábban többek között Péterfy Borival és Szemző Tiborral dolgozó Temesvári Balázs (Tbali) vett részt; a CD borítóján a csapat furcsa ruhákban ül egy asztalnál és spagettit eszik.

"A spagetti-dizájnnak nincs semmilyen különleges magyarázata. Nem dolgoztunk át olasz dalokat, egyszerűen jól néznek ki a CD mellé került képek. A fotózásra Veszéjes Áron stylist készítette a ruhákat, az pedig az én ötletem volt, hogy spagettit főzök a fiúknak. Mindez a Normafa síház mögötti gerendaházban történt" - elevenítette fel a lemezborító történetét Juci.

A Nemjuci őszinte, tiszta, dallamos rockzenét játszik, sokfajta stílusban, az angol szövegek természetesen szintén az énekesnő szüleményei.

"Ezek csajos szövegek, kevés olyan számunk van, ami nem csak egy nő szájából jöhet. Benne vannak a kapcsolataim, a szerelmem, az életben ért hideg és meleg zuhanyok. Ami inspirál, az abban a pillanatban megszületik" - sorolta Németh Juci.

A Runaway című dal már a rádiók egyik kedvence, és készül mellé a klip. Németh Juci az MTI-nek elmondta, hogy a lemez utolsó dala, a Seaside a szörfről, a vitorlázásról, a snowboardról és a sízésről szól. Hozzátette: ebbe a négy sportba az elmúlt egy évben sikerült belekóstolnia.

"Politizálni nem akartam, korábban azt is kipróbáltam, hiszen az Anima Sound System a dalaiban is nagyon karakteresen képviselte az álláspontját. Most inkább életérzésekben gondolkodtam. Nekünk is megvan a véleményünk a dolgokról, de nem akartam, hogy a lemez a politikáról szóljon - fejtette ki Németh Juci.

Szólt arról is, hogy az album a négy tag számára egyfajta vágykielégítést jelent, és nagyon szeretik az anyagot.

"Hogy ez eljut-e külföldre az angol szövegek miatt, vagy esetleg itthon éppen azért fogják kevesebbet játszani, mert nem magyar nyelvű, megmondom őszintén, nem igazán érdekel. Nagy célok talán nincsenek a lemezzel, csak azt szeretnénk, hogy értékeljenek minket" - foglalta össze Németh Juci, aki természetesen a Budapest Bár projekt megjelenés előtt álló új albumán is énekel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását