2024. április 26. - Ervin

Visszatért az R.E.M. dobosa

Az amerikai R.E.M. rockzenekar egykori dobosa, Bill Berry ismét együtt zenélt régi társaival, Peter Buck gitárossal és Mike Mills basszusgitárossal; az alkalmi fellépés az R.E.M. tagjainak szülővárosában, a Georgia állambeli Athens-ben volt - tájékoztatta a Warner Music Hungary csütörtökön az MTI-t.
2009. október 1. csütörtök 19:51 - HírExtra
Bill Berry, aki 1997-ben lépett ki az akkor sikerei csúcsán lévő R.E.M.-ből, két dalban játszott együtt Buck-kal és Mills-szel: előbb a Beatles The Ballad of John And Yoko című dalát, majd a McCoys Hang On Sloopy-ját adták elő egy klubban. (A zenélés egy rajongó kamerája jóvoltából meg is tekinthető a YouTube-on.)

A hétfő esti koncerten az athens-i klub színpadán a hármason kívül a Dream Syndicate frontembere, Steve Wynn, Scott McCaughey a Young Fresh Fellows-ból és Linda Pitmon volt tagja az örömzenélésnek. Az R.E.M. - amely a tavalyi Sziget fesztiválon is fellépett - 1980 áprilisában Athens-ben adta első koncertjét.

A dobos tizenkét évvel ezelőtt azt követően mondott búcsút az R.E.M.-nek, hogy 1995-ben összeesett egy turné alatt, és agyi értágulattal kórházban kezelték. Bár betegségéből felgyógyult, úgy döntött, egészségét nem kockáztatja, és családjával egy farmra költözött. A zenekarban azóta váltakozva dobgép és turnédobos helyettesíti őt.

Bill Berry 2007-ben - tíz év szünet után - már zenélt együtt az R.E.M.-mel, amikor az együttest beválasztották a Rock And Roll Hírességek Csarnokába; akkor természetesen Michael Stipe énekes is ott volt. Az 51 éves zenész Berry az R.E.M. eddigi tizenöt stúdióalbuma közül az első tízen dobolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását