2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Pogány metál

Tavaly főleg finn bandákkal pörgött végig Európán a viking és a pagan metal zenekarait felvonultató Paganfest, az idei felhozatal sokkal vegyesebb.
2009. szeptember 23. szerda 10:02 - HírExtra
Az Európán végigvonuló bandák szeptember 11-én Münchenben kezdtek egymással összerázódni, Magyarországra a Németországot, Hollandiát, Belgiumot, Franciaországot, Csehországot és Ausztriát érintő turné harmadik harmadában érkeznek - közölte a Hammer Concerts az MTI-vel.

A legnagyobb név a fellépők között a finn Korpiklaani, amely tavaly, az első Paganfest alkalmával már elsöprő sikert aratott a Petőfi Csarnokban, idén pedig a nyár elején megjelenő, Karkelo című új anyagát mutatja be.

A Korpiklaanival a múzeumba járók is ismeretséget köthettek, hiszen a közelmúltban nyílt meg a Néprajzi Múzeumban a "(M)Ilyenek a Finnek!" című kiállítás, amely a régi és a mai Finnországot mutatja be, és az országismereti bemutató során kiemelt figyelmet fordít a finn folk-metal csapatokra is.

Itt lesz a mulatozók között az Alestorm, amelyet a Ragnarök,s Aaskereia névre keresztelt tavaly őszi buli alkalmával láthatott először a hazai közönség. A skót kalózmetál csapat június elején adta ki Black Sails At Midnight című friss korongját. A pogány hordákkal ott vágtáznak majd az apokalipszis lovasai is: a Die Apokalyptischen Reiter fellépése kiadós energiarobbanásnak ígérkezik.

A Nuclear Blast kiadó új üdvöskéje, a Swashbuckle nem csak kalózmetálban utazik, saját bevallásuk szerint mindezt ötvözik némi hardcore ízzel, és sokan már most olyan csapatokhoz hasonlítják őket, mint az Anthrax, a Slayer vagy az Exodus. Idén júliusban megjelent albumuk címe: Back To The Noose.

A svéd death metal legendás formációja, az Unleashed és az önmagát epikus death metalként aposztrofáló Ex Deo is fellép szeptember 28-án a Diesel Klubban.
Az este egyetlen hazai fellépője a hazai folk metal legismertebb zenekara, a Dalriada lesz: ők gyakorlatilag az ősszel megjelenő Arany-album lemezbemutató koncertjével állnak színpadra. Ehhez illő módon a klubban már az új albumot is dedikálja majd a csapat.

Aki kíváncsi arra, hogy koncertről koncertre hogyan alakul, és miként tart Budapest felé az utazó cirkusz hangulata, rendhagyó módon egy internetes útinaplóban is nyomon követheti a pogány hordák vonulását Európán át.

A http://hammerworld.hu/paganfest2009turnenaplo/ linkre kattintva a rajongók folyamatosan olvashatják Hartmann Kristóf turnénaplóját, amely a "Csizma az asztalon, avagy hogy keveredik egy +hammeres+ firkász a pogány istenek közé?" címmel jelenik meg. A turnénapló írója a Hammer Concerts munkatársaként áll kapcsolatban a Rock The Nation elnevezésű osztrák fesztiválirodával, azzal a céggel, amely a Paganfest ünnepével is bejárja Európát.

Ennek az együttműködésnek, és azon belül is a Paganfest hosszú menetelésének krónikája a napló, amely eddig hat részben - öt németországi, és egy hollandiai bejegyzéssel - gyarapította a metálzene hátországáról szóló különleges krónikák sorát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását