2024. április 29. - Péter

Botrány! Draskovics bizonyítékot hamisított?

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter bizonyítékokat hamisíthatott a Magyarok Nyilai elnevezésű szervezet ügyében, hogy tovább riogasson a szélsőjobbodali veszéllyel - vetette fel Balsai István fideszes országgyűlési képviselő MTI-hez eljuttatott közleményében szombaton.
2009. július 25. szombat 17:10 - HírExtra
Az ellenzéki honatya szerint felmerül a gyanú, hogy Draskovics Tibor pénteki sajtótájékoztatóján "bizonyítékot hamisított annak érdekében, hogy továbbra is látványosan és zavartalanul riogathasson szélsőjobboldali veszéllyel".

A miniszter bemutatott egy videót, amelyen szerinte az látható, ahogy a "Magyarok Nyilai" "próbarobbantást" hajtanak végre. A robbanás helyszíne azonban kísértetiesen hasonlít egy több évvel ezelőtti robbantáséra, ahol – a rendőrség akkori közlése szerint – "átlagon felüli kémiai tudással rendelkező, kísérletező kedvű fiatalok robbantottak" - tudatta Balsai István.

A Fidesz felszólítja Draskovics Tibort: haladéktalanul tisztázza az ügyet, és adjon magyarázatot a történtekre. "Ha ezt nem teszi meg, abból egyetlen dolog következik: Draskovics Tibor lebuktatta saját magát, és ezzel együtt lebuktatta, végleg nevetségessé tette a szocialisták terrorveszéllyel riogató folyamatos hisztériakeltését is" - tartalmazza a fideszes honatya közleménye.

A pénteki sajtótájékoztatón a sajtó rendelkezésére bocsátott filmfelvétel tartalmát ismertetve Draskovics Tibor azt mondta: a DVD-n az látható, hogy a politikusok házainál felrobbantani tervezett robbanószerkezetet működésbe hozzák, hogy így érzékeltessék annak erejét.

Először április 8-án fogtak el a magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezethez tartozó négy férfit, mindegyiküket robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsítják, egyiküket ezen túl azzal is, hogy Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő ingatlanját akarta felrobbantani, illetve 2007-ben lövést adott le Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára.

A 2002-es "hídfoglalásról" elhíresült Budaházy Györgyöt június 17-én vették őrizetbe. A gyanú szerint Budaházy György utasítására hajtotta végre egyik bűntársa a Hiller István családi háza elleni lőfegyveres támadást, illetve az ő utasítására dobtak Kóka János épülő házára Molotov-koktélt 2007 decemberében.

Július 14-én újabb három embert vett őrizetbe a Budaházy-csoportból terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmény miatt az ügyészség, ők egyebek között azzal gyanúsíthatók, hogy Kóka János SZDSZ-es politikus házára Molotov-koktélokat dobtak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

galamb tamás
2009. július 25. 18:34
Aki nézi a tv-t, és olvassa ezeknek a nyilatkozatait, zisztában kell legyen azzal , hogy minden amit mondanak hazugság.(draskovisc és a hozzá közeli politikai és gazdasági körök)Viszont ami nagyon szomorú, hogy a rendőrsőg már jó ideje küzreműködik ebben a visszataszítóan ocsmány hazugság gyártásban! Mert ugye ezeket a videókat nem Draskovics úr másolgatta az othoni dvd-jén. Ez világos, és a történeteket se ő kanyarította melléjük. Ennyire nem becsülhetjük zúl a képességeit! Nagyon remélem hogy akik ebben küzre műküdtek MIND EGY SZÁLIG BÖRTÖNBEN VÉGZIK!És azt is remélem hogy a rendőrséget teljesen lecserélik, megbüntetik. Ha ez nem türténik meg, lasz félnivalónk nekünk egyszerű polgároknak.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását