2024. május 3. - Tímea, Irma

Sztárok a mellrák ellen

Ismert hölgyek és híres férfiak együtt sétálnak a Városligetben június 6-án a mellrák elleni küzdelem jegyében. Idén hetedik alkalommal indulnak a hírességek, a mellrák ellen harcolókkal együtt, a 4 kilométeres sétára, hogy rátereljék a figyelmet e fontos ügyre.
2009. június 2. kedd 19:01 - HírExtra
Többek között Pécsi Ildikó, Pataki Ági, Hegyi Barbara, Gór Nagy Mária, Terecskei Rita, valamint a férfiak közül Batiz András, Hajdú Péter és Steiner Kristóf is együtt menetel majd az Avon Gyaloglás az Életért című akciójának keretén belül.

Az akcióban résztvevő művészek közül többen is érintettek családilag ebben a harcban. A szervezőknek az MTI-hez eljuttatott közleményében Pécsi Ildikó elmondta, szeretett nagymamája májrákban halt meg. Ezért szívesen áll minden olyan kezdeményezés mellé, amely e gyakran halálos kór megelőzését vagy legalább időben való felfedezését célozza meg és a szűréseket népszerűsíti.

A kampány mellé állt Katus Attila és Katus Tamás többszörös aerobik-világbajnok is. A testvérek ritkán szerepelnek együtt a nyilvánosság előtt, de eme ügy érdekében most közösen lépnek fel.

A gyalogláson minden alkalommal több ezren vesznek részt, akárcsak a tavalyi megmozduláson, amikor mintegy 20 millió forintnyi adományt adtak át a rendezvényen a Magyar Rákellenes Ligának egy közös pályázatra. Aki adományával szeretné támogatni az emlőrák elleni küzdelmet, most is megteheti a helyszínen, egy póló jótékony célú megvásárlásával.

Az Avon az idén összefogott az Egészségliget 2009 nevű rendezvénnyel és most közösen - számos programmal - várják a városligeti Napozórétre kilátogatókat.
Magyarországon évente 6000 új emlőrákos megbetegedést diagnosztizálnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását