2024. május 10. - Ármin, Pálma

Fodor már látja a fényt az alagút végén

Fodor Gábor szerint már látható a fény az alagút végén, miután a Bajnai-kormány meghozta a legfontosabb válságkezelési intézkedéseket, és ezzel a válságkezelés első szakasza lezárult.
2009. május 29. péntek 06:50 - HírExtra
Az SZDSZ elnöke a Népszabadságnak adott interjújában kijelentette, hogy a kormánynak adott támogatásuk továbbra is érvényes, a válságkezelés ugyanis nem ért véget, csak a rohammunka. A következő fázisban már tervezettebb lépéseket kell tennie a kormánynak a társadalmi válságra is koncentrálva, és a jóléti rendszerek átalakításánál kiemelt figyelmet fordítva a rászorultsági elvre.

Ha következetesen kitart a válságkezelés mellett, az SZDSZ stabil és megbízható támogatója lesz a kormánynak - mondta Fodor, aki szerint egyelőre jó irányba haladnak a folyamatok, az utóbbi bő egy hónap alatt többet tett a kormány, mint a kisebbségi kabinet egy év alatt. A lap pénteki lapszámában megjelent interjúban a vagyonadóval kapcsolatban leszögezte: csak akkor támogatják a vagyoni és forgalmi típusú adók növelését, ha ezzel együtt jelentősen csökkennek az élőmunka terhei, illetve ha az átalakítások a közteherviselés igazságosabbá tételét, a gazdaság fehérítését szolgálják. Mivel nem tartja igazságosnak azt, hogy tíz darab 29 millió forintot érő lakás után nem kellene adózni, egy 30 milliósért viszont igen, miként azt sem, hogy a bevezetni szándékozott vagyonadó nem írható le a személyi jövedelemadóból. Az SZDSZ elnöke az adók ügyében további egyeztetést tart szükségesnek a kormánnyal.

Az SZDSZ elnöke az európai parlamenti választással összefüggésben azt hangsúlyozta: még erőteljesebben, öntudatosabban kell fellépni a befogadás és az együttműködés mellett, a kirekesztéssel és a gyűlöletkeltéssel szemben, mert "Magyarországon is megjelent ... a szélsőjobboldal, és fennáll a veszélye, hogy a Haider-féle Ausztria sorsára jussunk, márpedig a nemzetközi kiközösítés óriási károkat okozna hazánknak".
A szélsőség térnyerése szerinte általános jelenség, nem szűkíthető le egyetlen pártra. "Mára sajnos a szélsőjobboldal professzionális infrastruktúrát épített ki, honlapokkal, magánhadsereggel, civil mozgalommal. Nem lehet szó nélkül elmenni emellett, mert ha sokáig hallgatunk, azon kaphatjuk magunkat, már nincs erőnk tenni ellene" - jelentette ki Fodor Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

taki78
2009. május 29. 07:23
Rászorultsági elv?! Szélsőjobboldal?! Rettentő sok adózó polgárnak bántja a szemét, hogy szarrá dolgozza magát, közben egyesek meg munka nélkül, segélyből sokkal jobban élnek! Ez a felháborító!!!!!
saxo
2009. május 29. 07:10
Fodor!
Na, így néz ki, amikor a kopasz a haját tépi!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását