2024. május 2. - Zsigmond

Felháborodtak az önkormányzatok

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) vasárnap közleményben tiltakozott amiatt, hogy a kormány az APEH-en keresztül kiterjessze hatáskörét az önkormányzatokkal szemben.
2009. május 24. vasárnap 13:37 - HírExtra
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány az adójogszabályokkal kapcsolatos törvénymódosító javaslatait - az önkormányzati szövetségekkel való érdemi konzultáció nélkül - végleges álláspontjaként terjesztette az Országgyűlés elé - olvasható a Gémesi György elnök által aláírt, az MTI-nek megküldött közleményben.

A MÖSZ sajnálattal állapítja meg, hogy a kormány továbbra sem tartja partnernek a közel 3200 települést, és az egyben 10 millió magyar életkörülményeiért nagyrészt felelős önkormányzatokat. Nyomatékosan felhívja a kormány figyelmét, hogy továbbra sem tudja elfogadni a vagyonadó semmilyen formáját - írták.

A MÖSZ tiltakozik, hogy a kormány az APEH-en keresztül kiterjessze hatáskörét a teljességgel önkormányzati illetőségű iparűzési adó beszedésére. Ez sérti az önkormányzatok önállóságát, és szembe megy az európai gyakorlattal. Ezért a szövetség felszólítja a kormányt, hogy ezen javaslatát azonnal vonja vissza - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását