2024. május 14. - Bonifác

A LIGA kifogásolja a kormány ügyintézési módját

Kifogásolja a LIGA, hogy véleményük szerint a kormány továbbra sem egyeztet a szociális partnerekkel a tervezett adóváltoztatásokról - derül ki a szakszervezeti szövetség MTI-nek szerdán eljuttatott közleményében.
2009. május 20. szerda 15:15 - HírExtra
Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) most pénteki plenáris ülésén ugyan napirendre kerülnek a 2010. évi adómódosítási javaslatok, a konkrétumokat és részleteket tartalmazó dokumentumok azonban nem, vagy csak jelzésértékkel érkeztek meg - olvasható a LIGA közleményében.

Hozzáteszik, hogy az adótörvények módosításáról szóló anyagokat szerda délelőtt küldte meg a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, de levelükben jelezték, hogy az nem végleges, hiszen a kormány még szerdán és csütörtökön is tárgyalja azokat. A végleges anyagot így csak szóban terjesztik majd pénteken délelőtt a szociális partnerek elé.

A LIGA felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány ismét "pusztán a látszatra ad", és "bábszínházzá degradálja" az OÉT-et azzal, hogy két nappal az érdemi egyeztetés előtt megküld egy olyan anyagot, amely "nem tükrözi a kormány álláspontját".

A LIGA Szakszervezetek ismét felszólítja a kormányt, hogy kezdje meg az érdemi egyeztetést a szociális partnerekkel, a munkavállalókkal, a társadalommal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását