2024. április 29. - Péter

Új bérlakásprogramot sürget az MDF

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) szerint többlépéses bérlakásprogramra van szükség a családok biztonsága érdekében - mondta Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF európai parlamenti képviselőjelöltje pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. május 22. péntek 12:13 - HírExtra
Növelni kell a bérlakásállományt, majd csökkenteni kell a lakáskiadásból származó jövedelem jelenlegi, 25 százalékos adóterhét, 15 százalékra - fogalmazott a képviselőjelölt a programról.

A részletekről szólva elmondta: az első lépés az, hogy növelni kell a bérlakásállományt.
Ez az újabb lakások építése mellett a már meglévő lakásállományon belül is elképzelhető, ha a tulajdonosokat ösztönzik arra, hogy üresen álló lakásukat adják bérbe - tette hozzá.

Az EP-képviselőjelölt szerint a tulajdonosok érdekeltté válnak abban, hogy üresen álló lakásaikat kiadják, ha megváltozik a lakás-bérbeadás adóterhelése, és a lakásbérlet jogi szabályozása.

Hozzátette azt is: arra is gondot kell fordítani, hogy megfizethetőek legyenek a bérleti díjak.
Kerék-Bárczy Szabolcs közölte: a bérlakásprogram második lépése lenne a lakásbérbeadásból származó jövedelemre kivetett adó 25 százalékról 15 százalékra való csökkentése.

Véleménye szerint az alacsonyabb adó hozzájárul a jogbiztonság megteremtéséhez.
Kiemelte: számos család nem engedheti meg magának, hogy saját lakást vegyen, a hitelfelvétel után pedig sokan kerülhetnek bajba a kiszámíthatatlan törlesztőrészletek miatt.

A normális bérlakásrendszerrel ez a probléma megoldható - jelentette ki.
Az MDF-es politikus hangsúlyozta azt is: egy normális, egységes értékalapú ingatlanadó ösztönözheti azokat az ingatlantulajdonosokat, akik eddig nem adták bérbe üresen álló ingatlanukat, hogy tegyék meg.

Kérdésre válaszolva közölte: a kormány által tervezett vagyonadó ezt a közpolitikai elvet nem elégíti ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását