2024. április 29. - Péter

Elképesztő! Kepes András életveszélyben?

A bolíviai eset óta Kepes András hallgat. A bolíviai hatóságok azonban szeretnék őt szóra bírni, mert szerintük ő is felelős a történtekért.
2009. április 29. szerda 15:59 - HírExtra
Mint ismeretes, Kepes András volt az, aki az utolsó interjút készítette Rózsa-Flores Eduardóval. A bolíviai hatóságok által szabályosan kivégzett Rózsa-Florest ugyanis terroristának, így Kepest terrorista-támogató személynek és mint ilyent, bűnösnek tartják.

Bolíviai kormánya terrorcselekményben történő bűnrészességgel és bűnpártolással gyanúsítják a magyar újságírót. A dél-amerikai ország hatóságai ezért azt tervezik, hogy bíróság elé állítják Kepest.

A súlyos vádakra nem kíván reagálni Kepes András.

„Sajnálom, nem beszélhetek az ügyről” – mondta szűkszavúan Kepes az egyik bulvárlapnak. Az újságíró óvatossága érthető, hiszen ki szeretne ujjat húzni egy külföldi állam kormányával (és titkosszolgálatával)?

A bulvárlap megszólaltatta az egyik legtekintélyesebb hazai testőrszervezet vezetőjét, aki egyetért Kepes magatartásával. Szerinte ugyanis még az sem kizárható, hogy a bolíviai titkosszolgálat akciót tervez a riporter ellen.

„Személyi védelemre van szüksége Kepes Andrásnak. A bolíviai titkosszolgálat keze akár Magyarországig is elérhet.”

„Nehéz erről nyilatkozni. Az ismert adatok birtokában azt gondolom, hogy testőri védelemre szorul, de ennek eldöntéséhez szükség lenne a kialakult helyzet átfogóbb elemzésére. Úgy vélem, a bolíviai titkosszolgálat keze egészen idáig is elérhet, és a tények azt támasztják alá, egyáltalán nem kizárt, hogy újfent titkosszolgálati módszereket próbálnak majd alkalmazni” – mondta a neve elhallgatását kérő szakértő. Véleménye szerint megfelelő védelem hiányában az újságíró könnyű célpont lehet a kémszervezet számára.

„Egy tervezett merénylet esetén könnyedén kideríthető, hogy a célszemély éppen hol tartózkodik, és az sem okoz különösebb problémát, hogy fegyvert szerezzenek az akcióhoz. Kepes helyében azonnal szakvéleményt kérnék a hazai Nemzetbiztonsági Hivataltól, milyen szintű veszélynek vagyok kitéve” – adott további tippeket a fenyegetett újságírónak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

nedudgi
2009. április 29. 23:49
Kepes Andrást nagyságrendekkel megfontoltabb embernek tartottam, - eddig! Megítélésem szerint nagyon elővigyázatlan és naív volt. Sajnos kis országunkban a politikai influenza mutációi már az eddig erre immunis polgárokat is eredményesen támadják, vagyis itt lassan minden és mindenki elromlik.
Baradlay
2009. április 29. 17:05
Andras,ha ez igaz akkor ingyen elvalalom a vedelmedet!Anno 24 honapig voltam Soproni hataror,
kozel 30-eve vadaszom!
Keri
2009. április 29. 16:12
Az oldal szavazása szerint van, ki nem ismeri Kepest. Ők viszont ismerik Nyunyukát, Pöcköst, Kúrót, Faszarókát és Nagypinát. Micsoda különbség!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását