2024. április 19. - Emma

Bolívia: Egy lövéssel ölték meg az ír áldozatot

Az előzetes halottszemle szerint egyetlen lövés végzett az ír Michael Martin Dwyerrel, akit Rózsa Flores Eduardóval és Magyarosi Árpáddal együtt öltek meg bolíviai kommandósok április 16-án egy Santa Cruz-i szállodában.
2009. április 28. kedd 11:35 - HírExtra
Ez segítene tisztázni, hogy használt-e fegyvert, mielőtt lelőtték.

A szálloda alkalmazottai a múlt héten a lapnak úgy nyilatkoztak: csak a három lelőtt férfi szállodai szobáiban voltak golyónyomok, ami arra utal, hogy a szobákból egyetlen lövést sem adtak le.

Dwyer holtteste múlt csütörtökön érkezett meg Írországba, és az előzetes halottkémi vizsgálatot a család kérésére végezte el hétfőn egy állami kórboncnok.

A The Irish Times forrásai hangsúlyozták, hogy ezek még csak előzetes megállapítások, a végeredmény azonban döntő jelentőségű lesz az igazság feltárásában. A bolíviai hatóságok azt állítják, hogy az ír férfi két társával együtt a rendőrökkel folytatott tűzharcban vesztette életét. A holttestről a szállodai szobában készült fényképeken azonban Dwyer alsóneműben látható, ami arra enged következtetni, hogy ágyban lehetett, amikor a kommandósok támadtak.

Az ír újság úgy tudja, hogy a bolíviai hatóságok nem vizsgálták meg a holttestet. Az El Deber című bolíviai napilap ezzel szemben azt állítja, hogy Dwyer és Magyarosi Árpád holttestét is felboncolták a dél-amerikai országban. Az eredményekről kedden tájékoztatják a nyomozást felügyelő ügyészt, Marcelo Sosát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását