2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bolívia: Ma hazakerülhet Magyarosi holtteste

Legkorábban szerda délután négy órakor tudja útnak indítani Magyarosi Árpád holttestét Bolíviából a szállítás lebonyolításával megbízott ügyvéd, ám ehhez arra van szükség, hogy még kedd délelőtt megkapja a magyar kormány pénzügyi garanciáját - közölte az MTI-vel az ügyben eljáró argentínai magyar nagykövet.
2009. április 28. kedd 09:08 - HírExtra
A magyar diplomata hétfőn találkozott a bolíviai képviselőház Santa Cruz városban vizsgálódó különleges bizottságának kormánypárti elnökével és ellenzéki alelnökével, César Navarróval és Bernardo Montenegróval, valamint három tagjával, akikkel ismertette Magyarország álláspontját, illetve felajánlotta az együttműködést, amennyiben ezt igénylik.

Világosan leszögezte, hogy Magyarország nem támogatja a terrorizmust. Ismét hangsúlyozta, hogy Budapest állampolgárok egyéni cselekedeteinek tekinti a történteket, azokért nem tud felelősséget vállalni. Ugyanakkor kötelességének tekinti, hogy konzuli védelmet biztosítson a bajba jutott magyar állampolgároknak, akiket mindaddig ártatlannak tekint, amíg jogerős bírói ítélet nem születik ügyükben.

Józsa Mátyás megjegyezte, hogy az állítólagos terrorista csoportról szóló hírek az utóbbi napokban lekerültek a bolíviai sajtó címlapjáról, de a televíziókban naponta bejátsszák Kepes András dokumentumfilmjét, amely "majdhogynem az egyetlen bizonyíték". Hétfő délután több tömegtájékoztatási eszközben is bemutattak még egy videofelvételt, amelyet a La Paz-i San Pedro börtönben fogva tartott Tóásó Előd sérüléseiről készítettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását