2024. április 29. - Péter

Zuschlag elismerte, hogy részben ő mosta a szennyest

Zuschlag János részben elismerte a lehallgatott telefonbeszélgetések jegyzőkönyveinek ismertetésekor kedden a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, hogy a nyomozás kezdete után aktívan szervezte a védekezést az ellene és társai ellen indult büntetőeljárás során.
2009. március 3. kedd 11:55 - HírExtra
A Fodor Endre tanácsvezető bíró által ismertetett beszélgetések során többször is elhangzik utalás arról, hogy Zuschlag János az ügy miatt kapcsolatba lépett a Belügyminisztériummal. Az elsőrendű vádlott azonban ismét kijelentette, ezzel a témával kapcsolatban nem kíván vallomást tenni.

Zuschlag János egykori szocialista politikus meghallgatásának hatodik napján annyit azonban elmondott, szerinte a rendőrség nem használt föl minden olyan eszközt a nyomozás során, melyet a büntetőeljárás lehetővé tett volna. Példaként azt említette, hogy az eljárás kezdete után másfél évig nem tartottak házkutatást egy olyan ügyben, ahol tárgyi bizonyítékok megléte is felmerülhetett.

Fodor Endre bíró kijelentette, számára úgy tűnik, Zuschlag János igyekezte "instruálni" a tanúkat. Az elsőrendű vádlott elismerte, előfordult, hogy "összenézte" a vallomásokat, egyeztetésre azonban nem került sor, csupán bizonyos dolgokat igyekezett "beleszugerálni" például az ügy ötödrendű vádlottjába, Krausz Csabába.

Egy felolvasott beszélgetésben Zuschlag János arra figyelmeztette Krausz Csabát, hogy amennyiben meghallgatása során meggyanúsítják, tagadja meg a vallomástételt, "ne kezdjen egyéni akcióba", s ha szükség lesz rá, kap ügyvédet.

Zuschlag János a lehallgatási jegyzőkönyvek kapcsán sem tudta felidézni, mikor találta ki, hogy a szabálytalanságok elkövetésével Kisbaranyi Lászlót vádolják vallomásaikban. (Kisbaranyi László kiskunhalasi lakos végezte egy ideig az egyesületek könyvelését, részt vett az egyesületekkel kapcsolatos munkálatokban, de 2004-ben meghalt.) Hozzátette: az egyesületi elnökök nem voltak tisztában azzal, hogy ez csupán fikció.

Az elsőrendű vádlott elismerte, az volt a szándékuk, hogy megsemmisítenek MSZP-re vonatkozó kényes dokumentumokat, illetve több, az egyesületekkel kapcsolatos anyagot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását