2024. május 8. - Mihály

Karakas Hedvig aranyérme

Karakas Hedvig arany-, az ugyancsak 57 kg-os Baczkó Bernadett pedig ezüstérmet nyert a női cselgáncs Világkupa prágai állomásán.
2009. március 1. vasárnap 07:00 - HírExtra
A viadal honlapja szerint a két hete Bécsben harmadik Karakas ipponnal verte kazah, amerikai és orosz ellenfelét is, majd egy németet jukóval legyőzve került az elődöntőbe, ahol szintén jukóval bizonyult jobbnak a szlovén Tina Trstenjaknál. A döntőben aztán a miskolciak reménysége a KSI-s Baczkóval találkozott, és aranyponttal - a hosszabbításban, 3:42 percnél kapott jukóval - nyert. Alulmaradt súlycsoporttársa orosz, román, japán és kínai riválison keresztül menetelt a legjobb négy közé, ott egy "túlórás" jukóval győzte le az olimpiai bajnok olasz Giulia Quintavallét.

Ami a többi prágai magyart illeti, Erdélyi Lilla (48 kg), Csernoviczki Éva (48), Maros Barbara (52) és Szabó Franciska (63) helyezetlenül zárt, vasárnapra csak a januárban Szófiában diadalmaskodó Joó Abigél (70) maradt.

A férfiak mindeközben Varsóban küzdenek, kevesebb sikerrel. A lengyel fővárosban szombaton Burján László (60 kg) ötödik lett, míg Majer Tibor (60), Gorjanácz Zsolt (66), Zámbori Bence (66), Ungvári Zoltán (66), Ungvári Attila (73), Stadler András (73) és Urbancsok Tamás (73) helyezetlenül zárt. Vasárnap az idei Hungária Kupán bronzérmes ifj. Nagysolymosi Sándor (81), Krizsán Szabolcs (81), Csoknyai László (81), Madarász Tamás (90), Ledényi Levente (90), Farkas Bálint (100), az Európa-bajnok Hadfi Dániel (100) és Bor Barna (+100) következik.

Az Európa-bajnoki kvalifikáció prágai, illetve varsói záróversenye után már csak edzőtáborok várnak a cselgáncsozókra az áprilisi Eb-ig, amelyre Tbilisziben kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását