2024. május 10. - Ármin, Pálma

Blackmore’s Night koncert

A Deep Purple és a Rainbow legendás gitárosának és a csodás hangú és gyönyörű Candice Night reneszánsz / folk / rock zenekara a „Secret Voyage” című új albummal turnézik Európában.
2009. január 21. szerda 09:55 - Hírextra
Ritchie Blackmore – t, utánozhatatlan, rendkívül dinamikus gitárjátékának köszönhetően méltán tartja a szakma a világ talán legjobb rock gitárosának.

Első gitárját apjától kapta 11 éves korában, aki azzal a feltétellel vette a hangszert, hogy ha a kis Ritchie nem tanul meg rajta játszani, akkor a gitárt a gyermek hátán töri szét.

1968-ban a billentyűs, orgonista Jon Lorddal megalakította a Roundabout zenekart, amiből később a Deep Purple alakult. Az elmaradhatatlan Fender Stratocaster elektronikus gitárjával, (az elsőt 1970 – ben kapta Eric Clapton – tól) és önfejű, virtuóz stílusával generációjának összes rockgitárosára hatással volt.

A Deep Purple hatalmas sikerét az állandó belső feszültség árnyékolta be, amit maga Blackmore gerjesztett. A köztudottan nehéz természettel megáldott zseni olyan rossz viszonyban volt Ian Gillan – al, hogy az állandó viták miatt elhagyta a csapatot. A zenekar egy másik tagjával annyira nem tudták egymást elviselni, hogy egy képzeletbeli vonalat húztak meg a színpadon, miszerint a koncertek alatt nem mehettek át egymás térfelére.

Megalapította a Rainbow zenekart, majd 1984-1993 között ismét Deep Purple tag lett. Két év után Richie nem tudta elviselni a maga által kialakított feszültséget, és elhagyta a Deep Purple – t.újra útjára indította a Rainnbow -t, ahol kialakult , hogy koncerteken egy gitárszóló keretében előadja Beethoven 9. szimfóniájából az Örömódát

Ebben az időszakban keletkezett a Stranger In Us All című album, amelyen Blackmore jelenlegi felesége, Candice Night vokálozott.

Mivel gyönyörű ex top modell, aki akkoriban egy new yorki rockzenei rádió-állomásnál dolgozott. ugyanolyan nagy rajongója volt a focinak, mint a gitárfenomén, hamar megtalálták a közös hangot. Ritchie Blackmore és a több, mint 25 évvel fiatalabb Candice Night 19 év, boldog együttélés után nemrégiben házasodtak össze szűk családi és baráti körben, egy kastélyban. A pár jelenleg New Yorkban, Long Islanden él.

A Deep Purple zenészei, valamint a Rainbow-ból kirúgott muzsikusok egytől egyig nehéz és kiszámíthatatlan embernek tartják Ritchie-t Candice azonban pontosan tudja, hogyan kell bánni a morcos zsenivel.

A reneszánsz korszakot Richie ismertette meg Candice - el, ami azonnal lenyűgözte, és szó szerint szenvedélyükké vált. Otthon barátaikkal gyakran rendeznek tábortüzes vacsorákat, ahol történeteket mesélnek egymásnak, akusztikus hangszereken játszanak. Ilyenkor reneszánsz ruhákat öltenek magunkra,

a Blackmore's Night zenekart 1997 – ben alapították, ahol Blackmoore - nak nem csak tökéletes - azóta díjnyertes – szerzőtársa, hanem csodálatos kristálytiszta éneke mellett reneszánsz hangszerekkel is hozzájárul a formáció zenéjének igen magas színvonalához.

Ilyenkor nem csak a színpadkép jellemzi a reneszánsz korszakot, hanem korhű öltözékben lépnek fel.Sőt a közönség megszokásává vált, hogy maguk is jelmezekbe bújnak.

A magyar szervezők úgynevezett Reneszánsz jeggyel kedveskednek azoknak a nézőknek, akik követve ezt a hagyományt az első sorokból élveznék a látványt és a csodálatos zenét.
Forrás: media angels
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását