2024. május 8. - Mihály

Rasszizmus, provokáció,pofonok mind egy meccsen

Botrányos körülmények között ért véget két barcelonai amatőr labdarúgócsapat bajnoki mérkőzése, melyen a Bada Bing futballistái rasszista megjegyezésekkel provokálták és tettleg bántalmazták a latin-amerikai bevándorlókból álló Rosario Central nevű együtt
2009. január 12. hétfő 19:33 - Hírextra
A Bada Bing csapatában az FC Barcelona Boixos Nois (Őrült fiúk) nevű csoportjának tagjai játszottak. Támadásuk következtében tíz latin-amerikai labdraúgó szenvedett sérüléseket.

A Rosario Central vezetősége hétfői közleményében leszögezte, hogy a mérkőzés előtt rendőri védelmet kért, mert atrocitásoktól tartott. A rendőrség álláspontja szerint az amatőr labdarúgó-szövetségnek kellett volna kérni a találkozó rendőri biztosítását, erre azonban nem került sor.

Egy helyi antirasszista mozgalom Jordi Hereu polgármesterhez fordult és a vétkes csapat azonnali kizárását követelte. Hereu vizsgálatot rendelt el és megígérte: ha bebizonyosodik, hogy a latin-amerikaiakat származásuk és bőrszínük miatt bántalmazták, akkor a vétkesek súlyos büntetésre számíthatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását