2024. május 7. - Gizella

Fidesz:van MSZP kampány megszorítás idején

A Fidesz szerint a kormány a "brutális megszorítások" idején is hazug kampányokra költi az emberek pénzét; Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióigazgatója a Vedd észre a változást címmel közzétett fotópályázat hirdetését kifogásolta. Nemzeti Fejleszté
2008. november 7. péntek 17:30 - Hírextra
A Vedd észre a változást címmel hétfőn megjelent fotópályázat hirdetését mutatta be Répássy Róbert pénteken, budapesti sajtótájékoztatóján. A hirdetésben az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) arra kéri az embereket, hogy képekben mutassák be az ország fejlődését, gyarapodását.
A Fidesz politikusa emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábban megígérte, a létfontosságú hirdetéseken kívül minden kommunikációs kampányt leállítanak, ennek ellenére ismét nagyszabású, "hazug és ostoba" reklámkampányba kezdtek.

Ez azt bizonyítja, hogy Gyurcsány Ferenc ismét hazudott, továbbra is tíz- és százmilliókat költenek az emberek pénzéből, miközben megszorítások sújtják a közszolgálatban dolgozókat és a nyugdíjasokat - mondta.

A fideszes képviselő tragikomikusnak nevezte, hogy a miniszterelnök az egyik nap válságtanácskozást hív össze és azt mondja, nagy bajban van az ország, másik nap pedig már a fejlődést és a gyarapodást reklámozza a kormány. Hangsúlyozta: a szocialisták hatéves kormányzásukkal végletesen legyengítették az országot, a Gyurcsány-kormány pedig félrekezelte a válságot.

Amikor már mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a világgazdasági változások Magyarországot is érintik, akkor ostoba kampányba kezdtek, és azt hirdették, hogy "beindultunk" - tette hozzá.
Répássy Róbert arról is beszélt, hogy miközben más országok sorra vezetik be növekedési programjaikat, a magyar kormány ismét az emberek zsebében kotorászik, és azoktól vesz el pénzt, akik nem tehetnek arról, hogy az ország ilyen szégyenteljes helyzetbe jutott.

A Répássy Róbert által vitatott fotópályázat az első Nemzeti Fejlesztési Terv közelmúltban megvalósult eredményeit - megújult panelházakat, újjászületett közösségi helyeket, új életre keltett főtereket, városközpontokat - mutatja be - írta az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kommunikációs főosztálya. Az NFÜ álláspontja szerint a fejlesztéseket az elmúlt négy évben valósították meg, így a gazdasági világválság által érintett időszakhoz nincs közük.

Ezek a fejlesztések megtörténtek, befejeződtek - az ország gyarapodása, ami e projektek révén megvalósult, független a pártpolitikai vitáktól - olvasható a közleményben.A kommunikációs főosztály közölte: a választott módszer helyességét visszaigazolja a fotópályázatban részt vevők aktivitása is, hiszen péntekig több mint ezer regisztrált pályázó töltötte fel a maga pályaművét az első Nemzeti Fejlesztési Terv eredményeit bemutató microsite-ra.

Az NFÜ közleménye szerint a pénzügyi értelemben idén záruló első Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) keretében 670 milliárd forintnyi fejlesztési forrás állt Magyarország rendelkezésére.
Magyarország az NFT forrásainak 98 százalékát már ki is fizette a pályázóknak, az ebből megvalósult fejlesztések kézzel foghatóak és megkérdőjelezhetetlenek - írták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását