2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Ne támogassák a megszorításokat

Arra szólította fel a Fejér megyei és székesfehérvári kormánypárti országgyűlési képviselőket pártja nevében Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője, hogy ne támogassák Gyurcsány Ferenc és kormánya megszorító csomagját. Erről szerdai székesfeh
2008. november 5. szerda 16:17 - Hírextra
Hangsúlyozta: "az emberek azt érzékelik", hogy Magyarországon a pénzügyi és gazdasági válság mellett komoly bizalmi és vezetési válság is van. Gyurcsány Ferenc hozzájárult, s "első számú felelőse" annak, hogy "Magyarország kiszolgáltatott helyzetbe került".

Ezért az emberek nem hiszik, hogy meg tudná mutatni válságból kivezető utat. Márpedig a jelenlegi helyzetben nagyon fontos lenne, hogy "olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely bírja az emberek támogatását" - mondta az ellenzéki honatya.

Úgy vélte, hogy megszorító csomagok helyett a munkahelyek megőrzését, illetve munkahelyteremtést szolgáló, növekedésorientált gazdaságpolitikára, ahhoz pedig jelentős mértékű adócsökkentésre volna szükség, amit a jelenlegi kormány nem tud megvalósítani, tehát előre hozott választásokra van szükség.

Az ennek a célnak az érdekében indított kezdeményezés aláírásgyűjtő íveit már Székesfehérváron is aláírhatják azok, akik egyetértenek a bennük megfogalmazottakkal.

Cser-Palkovics András elmondta: a Fidesz székesfehérvári szervezete hétpontos javaslatot fogalmazott meg a válság kedvezőtlen hatásainak enyhítésére, amiben a kis-és középvállalkozások támogatását, a foglalkoztatottság szintjének megőrzését szorgalmazza. Mint mondta, ennek érdekében nyitottak a helyi kormánypárti politikai erőkkel való együttműködésre.

Márton Roland, az MSZP székesfehérvári szervezetének elnöke az MTI-nek elmondta: a válság hatásainak enyhítésére az MSZP városi szervezete is javaslatokat fogalmazott meg, amelyekben a munkahelyek megtartása, a kis-és középvállalkozások támogatása kiemelten szerepel.

Knizse Gyula, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke arról tájékoztatta az MTI-t: arról született döntés, hogy nyílt közbeszerzési eljárásokat indítanak, és az erről szóló felhívásokat a város honlapján is közzéteszik. A testület 100 hektárt ipari területté nyilvánított, amivel újabb cégek letelepedését kívánja támogatni, a kis-és középvállalkozások piacra lépését pedig online inkubátorház kialakításával fogja segíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását