2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

„A Spártaiak Küzdelme”

2008. október 11.-én, az orosházi sportcsarnokban kerül megrendezésre a III. Nemzetközi Küzdősport Fesztivál. Az elmúlt két évben ezt a rendezvényt széleskörű érdeklődés kísérte. A tavalyi évben a gálát élőben közvetítette a Sport1 Televízió!
2008. szeptember 25. csütörtök 12:40 - Hírextra
Mind a két évben teltház előtt zajlottak a küzdelmek. Az első évben egy profi kick-boksz Magyar Bajnoki címé volt a főszerep, tavaly pedig már a Thai Boksz Magyar Bajnoki címmérkőzés mellet volt egy profi ökölvívó Európa Bajnoki címmérkőzés is!

Az idei program minden eddigi felhozatalt meghalad, hiszen több szakág legjobbjainak mérkőzései mellett három címmérkőzés is biztosan lesz. 60 kilogrammban a súlycsoport két legjobb thai versenyzője játszik ISKA Magyar Bajnoki címért. A cím védője jelenleg a Békés megyei Kis Károly, aki idén áprilisban kiütéssel szerezte meg a címét Tóth „Kicsi Tyson” Csabától. A másik címmérkőzésen a hazai sztárnak számító, K1 Magyar Bajnok, a 81 kilogrammos ISKA Profi Magyar Bajnok, 14 szeres amatőr bajnok és szintén Békés megyei Rácz Dénes próbálja megszerezni az Európa-bajnoki címet a szerb-osztrák K1-es Predrag Lazarevic-el szemben! Ennek a mérkőzésnek az ISKA Szövetség európai elnöke, Fritz Exenberger úr lesz a szupervisora. Rácz Dénes mérkőzése kuriózumnak számít a hazai küzdősport rajongóknak.

Több kiváló ökölvívót is láthat a közönség, hiszen mérkőzni fog a két Hungarian Top Team-es versenyző, Turgonyi Bálint és Nagy András is. Szintén remek hír, hogy a Profibox Promotion versenyzője, Nagy „Hóhér” József is mérkőzni fog, a frissen szerzett WBF Világbajnoki címe után egy felhozó mérkőzésen.

A nap utolsó címmérkőzésén, a Pro Boksz versenyzője, Popovics Tamás próbálja megvédeni a májusban megszerzett UBC profi ökölvívó világbajnoki címét!

A rendezvény 18 órától kezdődik majd, a Sport 1 várhatóan 20 óra körül kapcsolódik be az eseménybe.

Nyílt titok, hogy mind Kis Károly, mind pedig Rácz Dénes nagy rajongója a 300 című filmnek, amelyben 300 bátor Spártai küzd a thermopülai csatában, a túlerőben lévő perzsa seregek ellen. A felállás itt is hasonló lesz, hiszen mind a ketten egy eredetileg magasabb súlycsoportban versenyző ellenfél ellen lépnek ringbe. A gála ezért kapta „A Spártaiak Küzdelme” elnevezést.

Egy biztosra vehető, hogy kemény harc várható mind a két hazai versenyző részéről!

Az első „300” jegyvásárlónak a jegyár 1. 000. Ft.! A hivatalos mérlegelés és sajtótájékoztató október 10.-én pénteken délután 18:00 órától lesz a gyopárosi élményfürdőben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását