2024. április 27. - Zita

K-1 a maximumon

A Magyarországon már komoly tradíciókkal rendelkező K-1 után az alacsonyabb súlycsoportú – 70 kg alatti – versenyzőket tömörítő K-1 MAX is térhódításra készül: szombaton 19 órától Dunaújvárosban rendezik meg a sportág első hivatalos hazai torn
2008. június 5. csütörtök 14:13 - Hírextra
A hazai licenctulajdonos, a debreceni székhelyű FSPU Hungary, valamint a számos ismert harcost tömörítő Hungarian Top Team közös szervezésében és rendezésében tekinthetik meg a küzdősportok kedvelői az első hazai K-1 MAX tornát. A dunaújvárosi erőpróbának lesz folytatása is: a szervezők egy négy versenyből álló sorozatot hívnak életre, amely után a legjobbak egy külön döntős tornán is megméretnek. Minden rendezvényről ketten jutnak tovább a fináléba, amelyen eldől, ki kvalifikálhatja magát a K-1 MAX 2009-es európai döntőjébe.

Katona Attila, az FSPU Hungary vezetője az MTI-nek elmondta, Hollandia után másodikként Magyarország rendezhet K-1 MAX tornákat Európában, ami mindenképpen komoly elismerés. A promóter szerint a 70 kg alatti versenyzők is ugyanolyan látványos és színvonalas csatákat vívnak, mint a nehézsúlyú harcosok, sőt a gyorsaság terén még verik is őket. A világ- és Európa-bajnokokkal tűzdelt hazai mezőny küzdelmei várhatóan parázs csatákat hoznak.

A dunaújvárosi eseményt követően Pécsett, Tiszaújvárosban és vagy Debrecenben, vagy Budapesten rendezik meg a további selejtező tornákat, míg a döntőnek vagy a cívisváros vagy a főváros ad otthont.

A szombati hazai debütálást sztárvendégként megtekinti a kétszeres K-1-es világbajnok holland Remy Bonjasky is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását