2024. március 29. - Auguszta

Nagy József világbajnok

Nagy József a Boksz Világalapítvány (WBF) cirkálósúlyú világbajnoka lett, miután a dél-afrikai Secundában rendezett profi gálán technikai KO-val legyőzte a kongói Zack Mwekassát.
2008. szeptember 6. szombat 14:30 - Hírextra
A betöltetlen címért kiírt meccsen - a monokli.com internetes szaklap beszámolója szerint - sokáig nem úgy tűnt, hogy a magyar bokszoló sikerével zárul a küzdelem, ugyanis a 12 menetesre kiírt összecsapás első felében Nagyra hatszor is számolt a mérkőzésvezető.

A hetedik három percben aztán óriási fordulat következett: a Hóhér-nak becézett hajdúhadházi sportoló leütötte afrikai ellenfelét, aki ugyan ekkor még tudta folytatni a küzdelmet, ám ezután olyan verést kapott, hogy fél perccel később a bíró beszüntette az egyoldalú küzdelmet. Nagy József 21 mérkőzésén 19 győzelmét aratta a profik között.

A WBF öve ezzel ismét magyar kezekbe került, hiszen korábban Hidvégi György volt a szervezet cirkálósúlyú világbajnoka. A makacs sérüléssel bajlódó Matolcsi felépülése után könnyen elképzelhető egy magyar-magyar párharc a címért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását