2024. április 29. - Péter

A Rákóczi Szövetség főiskolás tábora immár 20.alkalommal

Az idén 20. alkalommal rendezi meg főiskolásoknak szóló nyári táborát a szentendrei Pap-szigeten a Rákóczi Szövetség szeptember 1-6. között - közölte a szervezet az MTI-vel.
2008. augusztus 27. szerda 13:40 - Hírextra
A táborba minden évben közel 100 magyarországi, illetve határon túli magyar egyetemista és főiskolás ifjúsági és diákszervezet vezetőjét, aktivistáját hívják meg. Az ifjúsági találkozó célja, hogy elősegítsék a határon túli magyar ifjúsági vezetők politikai, gazdasági gondolkodásának fejlődését.

A rendezvényt először 1989-ben rendezték meg azzal a céllal, hogy segítse a magyarországi és határon túli főiskolások és egyetemisták kapcsolatépítését. A rendezvény szándéka, hogy az ifjúság Kárpát-medencei méretű érdekegyeztető fórumává váljon, elősegítse a fiatalok társadalmi szerepvállalását, a nemzeti önazonosságuk erősítését, a társadalomról való gondolkodás kereteinek tágítását - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A táborban idén előadást tart Wittner Mária fideszes politikus, Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, volt pénzügyminiszter, Martonyi János és Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszterek és a fiatalok találkozhatnak Pálinkás Józseffel, az MTA elnökével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását