2024. április 25. - Márk

Nyári tábor a Kárpát-medence lakóinak

Az idén is megrendezi Kárpát-medencei középiskolás diákoknak és tanároknak szóló nyári táborát július 4-10. között Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Szövetség - közölték a szervezők az MTI-vel.
2008. június 28. szombat 10:15 - Hírextra
Az immár kilencedik alkalommal megszervezett tábor célja, hogy lehetőséget teremtsen a magyarországi és határon túli magyar régiókból érkező diákok és tanárok kapcsolatépítésére, ismerkedésére, iskola-testvérkapcsolatok kialakítására, a Kárpát-medencei magyar összetartozás tudat erősítésére. További fontos célja még a tábornak, hogy tartalmas előadások, érdekes kirándulások és hagyományőrző programok által bővítse a résztvevő fiatalok történelmi, társadalmi, kulturális és irodai ismereteit.

A szervezők a táborba az előző évekhez hasonlóan 240-250 résztvevőt várnak, a programot előadások, filmvetítések, kulturális műsorok mellett számos kirándulás, színielőadás, fürdőzés és sportvetélkedő színesíti majd. A kirándulások során Széphalomra, Sárospatakra, Füzérradványra, valamint a felvidéki nap keretében Nagykaposra, Dobóruszkára és Borsiba is ellátogathatnak a fiatalok - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását