2024. május 7. - Gizella

Terápiás tábor gyerekeknek

Húsz kelet-magyarországi súlyos légúti és allergiás betegségben szenvedő gyermek vesz részt élményterápiás kezelésen - a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szervezésében - Erdélyben.
2008. augusztus 19. kedd 15:44 - Hírextra
A tíz napos só- és élményterápia helyszíne Parajd, amely a székely sóvidék központja, a Kárpát-medence legfontosabb sóbányája.

A terápiás táborban résztvevők naponta 3-4 órát tartózkodnak a sóbányában. A fennmaradó időben autóbusszal látogatnak el Farkaslakára, Segesvárra, Korondra és Szovátára, valamint kézművesfoglalkozásokon és egyéb szabadidős programokon vesznek részt.

A parajdi sóbarlang levegője gyógyítja a légúti betegségeket, erősíti az immunrendszert. A program ilyen módon javítja az asztmában, idült bronchitiszben, szilikózisban szenvedő gyermekek egészségi állapotát.

A program összköltsége 1,6 millió forint, amelyet a MOL Nyrt. Új Európa Alapítványa finanszírozott - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását