2024. május 2. - Zsigmond

Másodfokú hőségriadó

Másodfokú hőségriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden. Három napon keresztül 25 fok felett lesz majd a napi középhőmérséklet, az aszfalton a negyven fokot is meghaladhatja majd a meleg - mondta Fodor Zoltán meteorológus az MTI-nek.
2008. augusztus 13. szerda 00:56 - Hírextra
Szerdától péntekig fokozatosan meleg levegő áramlik a Kárpát-medencébe, ezért emelkedik a napi középhőmérséklet napról-napra. A következő három napban az átlagos napi középhőmérséklet meghaladja majd a 25 fokot, ez alól kivétel csak a Kisalföld térsége lehet - hangsúlyozta Fodor Zoltán.

Az ország déli részén pénteken 37-38 fokkal tetőzik majd a hőség. A nagyvárosokban az aszfalton akár a negyven fokot is meghaladhatja, sőt akár a 45 fokot is elérheti majd a hőmérséklet - tette hozzá.

A hétvégén azonban már viharokra, jégesőre és erős szélre kell készülni - mondta a szakember.

A meleggel kapcsolatban három fokú skálán figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A legalacsonyabb sárgát akkor adják ki, ha a napi középhőmérséklet megközelíti a 25 fokot. Narancssárga a riasztás, ha a napi középhőmérséklet három napon át meghaladja a 25 fokot, vagy egy napon átlépi a 27-et. A harmadik, vörös riasztást akkor adják ki, ha három napon keresztül 27 fok fölötti a napi átlagot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását