2024. április 27. - Zita

Tatabányai EU-s siker

Első helyezést ért el az EU településeinek meghirdetett "Klímaváltozás és az Egészségvédelem" versenyen a tatabányai önkormányzat hőség és a magas UV-sugárzás elleni intézkedési terve - közölte az MTI-vel pénteken a város sajtóreferense.
2008. június 27. péntek 12:39 - Hírextra

A díjkiosztóval egybekötött konferencián százfős szakértői közönség előtt mutatták be Komárom-Esztergomi megye székhelyének hőségriadó tervét. A győztes pályázatért járó oklevelet a város képviseletében Oláh András klímareferens vette át Brüsszelben Genon Jensentől, a HEAL (Egészség- és Környezetvédelmi Szövetség) elnökétől és Francesco Ronfínitől, az EUREGHA (Európai Regionális és Helyi Egészségvédelmi Hatóság) régióvezetőjétől.

A tatabányai képviselő-testület idén januárban az országban elsőként fogadta el a város hőség- és UV-riadótervét. A dokumentum része a település klímastratégiájának. Az előkészítő munkába bevonták a kistérségi polgármestereket, a szociális, az egészségügyi és a közbiztonsági intézmények vezetőit.

A terv elkészítéséhez az Országos Környezet-egészségügyi Intézet főorvosa nyújtott segítséget. A hőségriadó megvalósításához a nemzetközi tapasztalatokat felhasználva olyan hálózatot alakítottak ki, amely vészhelyzetekben kezdi meg működését. Ennek intézményi alapja az egészségügyi ellátórendszer és a katasztrófavédelem.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását