2024. április 29. - Péter

Lemezzel ünnepel a CSN&Y

Ezekben a napokban jelenik meg a negyven évvel ezelőtt alakult legendás Crosby, Stills, Nash új lemeze, a Déja Vu Live. Ez nem koncertváltozata az eredeti albumnak, hanem filmzene, a filmet július végétől játsszák folyamatosan.
2008. július 26. szombat 16:20 - Hírextra
A zenekar a rocktörténelem egyik első szupergrupjaként az amerikai Byrds (David Crosby) és a Buffalo Springfield (Stephen Stills), valamint az angol Hollies (Graham Nash) vezéregyéniségeiből alakult 1968-ban. Lazább szálakkal kötődött hozzájuk a kanadai Neil Young, a rock magányos farkasa.

Egyik leghíresebb lemezük, a Déja Vu, 1970-ben jelent meg, hatalmas sikert aratott, azonnal az első helyről indult a listán, sok millió példányban fogyott, s ennek eredményeképpen hétszeres platinalemez lett.

A Déja Vu Live című film a 2006-os Freedom of Speech címet viselő turnéjuk dokumentációja, amelyet az idei Sundance filmfesztiválon már bemutattak, s mostantól pedig rendszeresen játsszák az amerikai mozik. A lemezen az együttes leghíresebb dalai hallhatók a filmen bemutatott, élő változatban.

Az anyag nem követi az eredeti Déja Vu albumot. A 16 "filmdal" között azonban olyan kincsek hangzanak el, mint a címadó Déja Vu, a Living With The War, a Wooden Ships, a Teach Your Children, vagy a Buffalo Springfeld legnagyobb sikere a For What Its Worth.

A Crosby Stills and Nash tagjai korábbi együttesük vokális hangzását hozták az új formációba. A szupercsapattal nyert az egész rockvilág, a listavezető albumok, aranylemezek mellett bizonyítja ezt a tényt, hogy a zenekar már egy évvel alakulása után a woodstocki fesztivál egyik szenzációja volt. Évekkel később Crosbyék bekerültek a rock and roll halhatatlanja közé. Mindig erős volt az együttes politikai "töltése" is - amint azt az új lemezen is szereplő Let,s Impeach The President vagy a Find the Cost of Freedom című dalaik is illusztrálják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását