2024. április 19. - Emma

A híd alatt - videóval

Mielőtt még teljesen elangolosodnánk: továbbra sem vagyunk elégedettek azzal, amit az ablakon kinézve látunk. Ezért más néznivalót kerestünk, és találtunk is: a mozivászon felé kacsintgatunk mai klipünkkel.
2008. július 24. csütörtök 18:59 - paulson
Ugyanis 1952. július 24-én született Gus Van Sant, filmrendező. A filmkedvelők a "Good Will Hunting" vagy az "Elefánt" miatt jegyezhették meg nevét, a moziba járóknak talán a nagy klasszikus, „Psycho” feldolgozás, vagy a „Fedezd fel Forrestert!” miatt emlékezhetnek rá. Születésnapjának alkalmából megtekinthetitek azt a kis „filmjét”, amelyről kevesen mondhatják, hogy még nem látták. Ez pedig nem más, mint a Red Hot Chili Peppers "Under the Bridge" című dalának a videoklipje.

Először is foglaljuk össze gyorsan pár mondatban, hogy mit tudunk a Red Hot Chili Peppersről, azon kívül, hogy ők léptek színpadra csupán egy-egy zokniba öltözve! A fiúk 1983-ban kezdték pályafutásukat, sokféle elemből építkező zenéjük (funk, rock, rap, punk) igazán csak a kilencvenes évek elején robbanó „Blood Sugar Sex Magik” albumukkal hódította meg a világot. Ekkor a fiúk már „túl voltak” az együttes tragédiáján: 1988. nyarán drogtúladagolásban meghalt Hillel Slovak, a Chili gitárosa. Emlékét, illetve a megrázkódtatást a csapat több dalban is megörökítette (My lovely Man, Dosed, Otherside).

A kilencvenes években a Chili még két albummal jelentkezett: ’95-ben a "One Hot Minute", majd ’99-ben a „megújult” zenekar "Californication" című lemeze várta a rajongókat a boltokban. Ez utóbbinak sikerült felülmúlnia a "Blood Sugar Sex Magik" sikerét, és az együttes 2000 után megjelenő korongjai követték (fogadtatásban és stílusukban) ezen az úton, azóta is „dübörög” a banda szekere.

Az "Under the Bridge" története is megér pár mondatot: ezt ugyanis eredetileg nem Chili dalnak szánta Anthony Kiedis. Az énekes verséből csak Rick Rubin (producer) unszolására készült el a ballada. Óriási sláger lett, a Music Television szinte rongyosra játszotta. Talán kicsit meg is untuk, de 16 év elteltével jó újranézni. Hátha a nap is kisüt tőle.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását