2024. április 29. - Péter

Játékok és tudományos előadások

A Múzeumok éjszakáján számos program és tudományos előadás várja az érdeklődőket a Természettudományi Múzeumban.Korcsolyapálya, "jeges" előadások és antarktiszi filmvetítések mellett mézkóstolás és vetélkedők várják az érdeklődőket a "Forró nyomok és hide
2008. június 15. vasárnap 00:22 - Hírextra
Árva Anita közlése szerint a Magyar Természettudományi Múzeumban jövő hét szombaton délelőtt 10 órától korcsolyapálya várja a látogatókat az Afrika-tó partján, majd Baldavári László méhész jóvoltából mézkóstolást, valamint mézvásárt rendeznek a Kupolacsarnokban. A Hideg-lelés című játékban a látogatók Micimackó és barátai segítségével felfedezhetik az Északi-sarkot, s kalandos nyomozással deríthetnek fényt néhány jégkori rejtélyre. Útközben találkozhatnak a fagyosszentekkel, Szerváccal, Pongráccal és Bonifáccal, de a feladványok megfejtésében segítségükre siet Sándor, József és Benedek is.

A kalandos utazás közben a Jeti és a Hókirálynő állítja furfangos feladványok elé a vállalkozó szelleműeket, majd az MTV Delta sarokban a Delta főszerkesztője, Montskó Éva beszélget a látogatókkal. Fiar Sándor, az Első Magyar Antarktisz Expedíció egy tagja várja kötetlen beszélgetésre az érdeklődőket este 10 órától, majd az Első Magyar Déli-sarki Expedíció 2003 filmjei tekinthetők meg: a Megérkezés, az Élet az oázisokban, a Kutatók az Antarktiszon és a Búcsú az Antarktisztól. Tudományos előadások is hallhatók lesznek a mai és a hajdan volt "jegekről" a Múzeumok éjszakáján: Kern Zoltán a Jégkorszak a föld alatt? A jegesbarlangok világa, Pálfy József Hógolyó Föld szuperjégkorszakok 600-700 millió évvel ezelőtt, Horváth Erzsébet pedig Földünk, a jeges bolygó címmel tart beszámolót az érdeklődő közönségnek. A múzeum arra kéri a gyermekeket, hozzák be a mackójukat, s keressék meg a helyüket a nagy Medve-törzsfán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását