2024. április 27. - Zita

Töltsön egy éjszakát Hitlerrel

Egy éjszakát tölthet Adolf Hitlerrel, kávézhat Margaret Thatcherrel, internetezhet George Washington társaságában, vagy pezsgőfürdőzhet Joszip Broz Titóval. Mindezt egy belgrádi szálloda kínálja.
2007. december 26. szerda 21:49 - Hírextra
A szerb fővárosban lévő Mr President nevű szállodában 61 apartman várja a vendégeket, amelyek mindegyikét egy-egy olyan államfőnek szentelték, akik fontos szerepet játszottak a történelem során. Mindezek közül mégis csak kiemelkedik az a lakosztály, amely a volt náci vezetőnek állít emléket.

A szálloda igazgatóságának a döntése, amely szerint Hitlernek szentelik egyik szobájukat, Szerbiában a közvélemény erélyes elítélésével szembesült. Dusan Zabunovics a szálloda igazgatója a belgrádi Blic napilapnak elmondta, Hitler vitathatatlanul a történelem része, egy olyan ember, akinek a neve fémjelezett egy korszakot, ezért döntöttek mellette. Azt is hozzátette, hogy amennyiben a közvélemény negatívan reagál, a Führer képét eltávolítják.

A közvélemény részéről kifejtett nyomás az egyetlen módja, hogy útját állják az ilyen jelenségeknek. Szerbiában ugyanis, az EU tagállamaitól eltérően, ahol a náci vezetők és szimbólumok kifüggesztése szigorúan tilos, nem létezik jogszabály, amely ezt a kérdéskört szabályozná.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását