2024. április 29. - Péter

A korábbi esztendők sikerén felbuzdulva idén is megrendezik

A korábbi esztendők sikerén felbuzdulva idén is megrendezik a Könyvtári éjszakát a szegedi egyetemi könyvtárban: szerdán este 8 órakor nem bezár, hanem éppen ellenkezőleg, kinyílik a bibliotéka, mégpedig legszebb arcát mutatva az érdeklődőknek - közölte a
2008. március 10. hétfő 14:10 - Hírextra

A Múzeumok éjszakájának mintájára született Könyvtári éjszakán a hajnal kettőig tartó programok során a bibliotéka rejtett zugai mellett idén egy igazán szegedi témával, a boszorkányok világával ismerkedhetnek meg a látogatók.

A rendezvényen előadás hallható a szegedi boszorkányperekről, az érdeklődők megismerhetik a könyvtár különgyűjteményeinek boszorkánysággal kapcsolatos anyagát, valamint a szegedi boszorkányégetés visszhangját is a korabeli sajtóban.

Az éjszaka tematikus túrák is indulnak, amelyeken a négy focipálya nagyságú komplexum olyan rejtett zugaiba juthatnak el a vendégek, ahova máskor nem. Éjfélkor pedig elkezdődnek a Kegyelem órái, ekkor a lejárt kölcsönzési határidejű könyveket is pótdíjfizetés nélkül vihetik vissza az olvasók.
Az éjszakai programban az érdeklődők a Harry Potter-történetek boszorkányairól is hallhatnak előadást, a "boszorkánybarlangban" kézműves-foglalkozás - agyagozás, kelta csomózás, rúnafestés - várja a vállalkozó szelleműeket, a boszorkány-számtan művelőinek pedig azt kell kitalálni, hogy a lebegő köpenyes vagy a hold előtt átsuhanó boszorkányokból van-e több a könyvtárban.

Lesz irodalmi és filmes boszorkánykvíz, amelyben a varázserővel bíró szereplőkkel kapcsolatos tudásukról adhatnak számot a látogatók. A Könyvtári éjszakán megválasztják a legcsinosabb boszorkányt, lesz tájfutás a Sárgaköves úton, és Vörös Rébék-szavalóverseny is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását