2024. április 24. - György

Sisi nyomában

A bécsi művészettörténeti múzeum (Kunsthistorisches Museum) hintógyűjteményi részlegével - amelynek része egy udvari ruházati és egyenruha-kollekció is - a világ azon kevés múzeumai közé tartozik, amelyeknek birtokában van az Erzsébet osztrák császárnéval
2008. május 29. csütörtök 15:00 - Hírextra
E tárgyak között vannak azok a hintók, amelyeket Sisi Bécsben és számtalan utazásai alkalmával használt, az ünnepelt lovarnő nyergei, illetve a császárné, magyar királyné csodálatos ruháinak egy nagyobb gyűjteménye, öltözékének egyéb darabjai, selyemharisnyái és legyezője. Ezenkívül a gyűjteményben található több olyan festmény, amelyet lovairól, vadászkutyáiról készítettek.

E felbecsülhetetlen értékű tárgyak azon a lenyűgöző kiállításon láthatók május 30-ától ez év október 26-áig a Schönbrunn-kastélyban, amelyet a múzeum hintógyűjteményi részlege rendez. A "Sisi nyomában" című tárlat keresztülviszi a látogatót a fényűző Habsburg hintókat felvonultató állandó kiállításon, és a járművek, illetve egyéb eredeti tárgyak segítségével bemutatja a császárné életét esküvőjétől kezdve tragikus haláláig. A hintók sora a koronázási hintóval indul és az uralkodó gépkocsijával végződik.

A kiállítás a hintókon keresztül új és szokatlan megvilágításba helyezi Ferenc József ünnepelt hitvesét, akinek szellemisége messze a kor előtt járt, nagyon érdekelte őt a mobilizáció, a sport és a szépségkultusz, amelyek máig divatos területei az életnek.
Forrás: OTS-Hírvonal
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását