2024. április 29. - Péter

A látogatók elégedettek a felújításokkal

A látogatók 89 százaléka teljes mértékben elégedett a szegedi Móra Ferenc Múzeum egy esztendeje befejeződött rekonstrukciójával. Ez derül ki abból a látogatói véleményfelmérésből, melyet a beruházással kapcsolatban készítettek a közgyűjtemény munkatársai
2008. június 13. péntek 10:09 - Hírextra
A tavaly befejeződött felújítással a válaszadók 89 százaléka teljes mértékben elégedett, a kiállítások színvonalát, a múzeum által nyújtott kulturális szolgáltatásokat csaknem ugyanennyien kiválónak és jónak minősítették, s a belépőjegyárakat is a látogatók négyötöde elfogadhatóként jellemezte - ismertette a felmérés adatait a muzeológus.

A kutatásból kiderült, hogy a múzeum vendégeinek mintegy 40 százaléka helybéli, több mint felük más településről, 2 százalékuk pedig külföldről érkezik a Kultúrpalotába. A múzeumba járók harmada diák, valamivel többen értelmiségiek, mintegy hatoduk nyugdíjas. Csaknem kétharmaduk évente többször megnézi a közgyűjtemény kiállításait.

A legtöbben barátokkal járnak múzeumba, a látogatók 70 százaléka egy-két órát tölt a kiállítóhelyen, tizenöt százaléknyian viszont még két óránál is többet. A többség a képzőművészeti témájú kiállításokat kedveli leginkább.

A szegedi Kultúrpalota 2006 szeptemberében kezdődött és 2007 májusában befejeződött, csaknem 230 millió forintba kerülő rekonstrukciója során a múzeum főépülete Koczor György Ybl-díjas építész tervei alapján jelentősen kibővült, eredeti állapotát visszanyerve megújult az épület előcsarnoka és a hozzá kapcsolódó fogadótér. Elkészült a klimatizálás, speciális világítási rendszert kaptak a kiállítóterek, és akadálymentésítették az épületet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását