2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Csökkent a légszennyezettség

Csökkent a főváros légszennyezettsége a csütörtökihez képest, de még így is egészségtelen a minősítése. Ennek hatásait elsősorban az idősek, a keringési betegségben szenvedők és a légszenyezettségre érzékenyek érezhetik -derül ki az ÁNTSZ honlapjáról.
2007. december 23. vasárnap 00:49 - Hírextra
A szakemberek azt javasolják, hogy ne csak a légszenyezettségre fokozottan érzékenyek, hanem az egészséges emberek se dolgozzanak, sportoljanak hosszabb ideig a szabadban.

A levegőminőséget négy kategóriába sorolják, az 1-es elfogadható, a 2-es a kifogásolt, a 3-as az egészségtelen, a 4-es pedig a veszélyes. Múlt hét csütörtökön már a legutolsó, a veszélyes kategóriába lépett át a fővárosi légszenyezettség mértéke. Akkor a környezetvédelmi minisztérium azt kérte a budapesti autósoktól, hogy amennyiben nem szükséges, ne használják az autóikat a romló fővárosi légszennyezettségi mutatók miatt.
A jelenleg érvényes mutató már a hármas, azaz az egészségtelen kategória.

A légszennyezettséget az okozza, hogy az elmúlt napokban alig volt szél Budapesten, nem volt, ami elfújja a szennyező anyagokat, amelyek így feldúsultak a levegőben.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását