2024. május 2. - Zsigmond

A Devil's Slingshot az A38 Hajón

November 1-jén, csütörtökön koncertet ad az A38 Hajón a Devil,s Slingshot nevű amerikai rockformáció Tony MacAlpine gitárossal, Billy Sheehan basszusgitárossal és az ausztráliai Virgil Donati dobossal. MacAlpine és Sheehan két évvel ezelőtt ott volt Steve
2007. október 30. kedd 14:33 - Hírextra

A három zenész együttműködése nem új keletű, hiszen a Planet X együttesben már játszottak együtt.
A 47 esztendős, gitáron és billentyűkön egyaránt kitűnő Tony MacAlpine zenei ízlésének alakulásában jelentős szerepe volt a klasszikusoknak, ezen belül Chopinnek. Szólóalbumain több Chopin etűd eljátszásával tiszteleg példaképe előtt. A nyolcvanas években a neoklasszikus zenei világ, a dzsessz és a blues is formáltak MacAlpine stílusát. Gitárosként a világhírű billentyűssel, Vitalij Kuprijjal, billentyűsként Vinnie Moore gitárossal koncertezett, ezen kívül tagja Steve Vai zenekarának, szerepelt a Real Illusions turnén, valamint a G3 formációban. A vendégszerepléseken kívül MacAlpine szólókarrierjét is építi, Master Of Paradise című lemezén a vokált is bevállalta. 1984 óta számít aktív gitárosnak, tíz szólónagylemeze jelent meg.

Az 54 éves Billy Sheehan első hangszere akusztikus gitár volt. Fejlődésére a legnagyobb hatást Tim Bogert (Vanilla Fudge) játéka és hangszere gyakorolta. Később arra törekedett, hogy hangszerét hatásosabbá tegye, s igyekezett gitárszerűbb hangzást előállítani szólózásra. Cliff Burtont, Billy Gibbonst és Jimi Hendrixet is mesterének vallja. Sheehan első komolyabb zenekara a Talas volt a hetvenes évek végén. Már akkor írt több dalt, amelyeket David Lee Roth-tal vagy a nyolcvanas években a Mr. Big formációval újra felvettek. A Mr. Big 2002-ben oszlott fel, Sheehan ezután Steve Vai turnézenekarának, valamint a G3 formáció nélkülözhetetlen tagja lett, de rengeteg más vendégfellépést is vállalt. Saját lemezei közül a Compression 2001-ben, a Cosmic Troubadour 2005-ben jelent meg.

Virgil Donati nemcsak dobosként, hanem billentyűsként is elismert zenész. Hatéves korában édesapja zenekarában kezdett játszani. Ausztráliában a Taste nevű bandához csatlakozott, majd az Egyesült Államokba került, ahol sok zenekarban játszott. Zenei példaképe többek között Louie Bellson, Buddy Rich, és Ian Paice volt. Donati később visszatért Ausztráliába, ahol 1995-ben jelentette meg Stretch című szólóalbumát, amely meghozta a hírnevet számára. Az On The Virg - Serious Young Insects című 1999-es lemezének megjelenése óta a legnagyobb progresszív dobosok között emlegetik. Donati on-line leckéket is ad, honlapján a világ minden tájáról tartják egymással a kapcsolatot a dobosok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását