2024. május 2. - Zsigmond

Tilos a playback

Tilos playbacket használni - vagyis tátogni a színpad mögül szóló hangfelvételhez - mostantól azokon a koncerteken, amelyeket Moszkva város rendez - ilyen értelmű rendeletet írt alá Jurij Luzskov polgármester.
2007. október 29. hétfő 08:19 - Hírextra

Azoknak, akik így lépnek fel, a továbbiakban nem fizetnek honoráriumot, és nem hívják meg őket többet, mivel - mint Luzskov kijelentette -, a moszkvai fellépések nem haknik.

A közönség átveréséről szövetségi törvény is rendelkezik hasonló értelemben. A fogyasztóvédelmi törvényben szerepel ugyanis, hogy a megcsalt nézők visszakövetelhetik a jegy árát. Ám a legidősebb fogyasztóvédők sem emlékeznek rá, hogy ez valaha is megtörtént volna.

A Komszomolszkaja Pravda című lap, amely a luzskovi rendeletről hírt adott, megkérdezte Filipp Kirkorovot, az egyik legnépszerűbb orosz popcsillagot, aki kijelentette: ő ugyan mindig élőben énekel, de szerinte a moszkvai önkormányzatnak nincs elegendő pénze egy olyan felszerelésre, amellyel egy magára valamit is adó énekes fellépne.

Egy neves producer viszont úgy vélekedett: nagyon helyes, hogy nem léphetnek fel többet azok, akik playbackre tátognak, de azért egyetlen kivételt kellene tenni, nevezetesen ha az időjárás okoz gondot, és a koncertet nem lehet lemondani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását