2024. április 26. - Ervin

Vége a visszaszámlálásnak

4 nap, 97.3 óra, 5838 perc. Kedd délután 17 óra 4 perckor JoNeS elfoglalta helyét a mikrofon és képernyői mögött. Evvel hivatalosan kezdetét vette a Szelektív Maraton, a 97.3 órás élő műsorvezetés Guiness rekordkísérlete a Petőfi Csarnokban, alvás nélkül.
2007. október 10. szerda 00:20 - Pálfi Rita
A kezdeti órákban minden megtalálható az internet kávézóból stúdióvá alakított helységben. Ventillátorokkal hűtik a forró hangulatot, van gyerek és kutya is, amivel a mondás szerint bármit el lehet adni. Ám a mai estétől egészen vasárnap hajnalig JoNeS és a zene a főszereplők. A maratoni adás elején uralkodik a közönségtalálkozó hangulat, a különböző szervezők, szurkolók, DJ-k ki-be járkálnak az internet kávézóból rögtönzött stúdióba. Beindulnak a webkamerák, a chat, sőt az első két órában betelefonáló hallgatók is buzdítják a műsorvezetőt.

Este 7-től kezdetét veszi a DJ verseny is, 15-en küzdenek a közönség kegyeiért és a péntek éjjeli fellépési lehetőségért. Szavazni a www.radiovan.hu oldalon lehet a lemezlovasokra. Külön szimpatikus, hogy nem kritizálják egymást a versengés résztvevői.



Szerdán még egész nap, ezt követően csütörtökön, pénteken és szombaton este 7-ig bárki testközelből megfülelheti és szemlélheti a műsorkészítés folyamatát ingyen, megéri. Közvetlen és kedves emberek, baráti hangulat, fekete zene minden mennyiségben.

Fellépők
Október 11. csütörtök:

22:00 Vinyl Warrior
23:00 Revolution & Döme
Éjfél Beatnuts (Koncert)
01:00 Dj Zefil & Dj Nadir

Október 12. péntek:

22:00 Hősök
23:00 Fankadeli
Éjfél Mc Gőz
01:00 A DJ Verseny 3 győztese

Október 13. szombat:

21:00 Break bemutató
22:00 Sub Bass Monster (nagy zenekarral)
23:20 Break bemutató
Éjfél SugarHill Gang
01:00 JoNeS & Dj Grand
Csütörtöktől estétől pedig fellépőkkel bővül az okok száma, amiért érdemes ellátogatni a helyszínre. Persze az adást lehet csak rádiókészüléken és/vagy interneten keresztül is figyelemmel követni.
A rekordkísérlet szabályai a következők: JoNeS-nak folyamatosan kell műsort vezetnie, úgy ahogy szorgos, szürke hétköznapjain is szokta, pihenője 8 óránként lesz 15 perc. De nincs a székéhez láncolva, ugyanúgy szabadon mozoghat mint máskor és ezt meg is teszi. Járkál, beszélget, szemmel láthatóan még friss. Nem látszik, hogy már hajnali 3 óta ébren van. És ez még napokon át így marad.

A startnál jelen volt a magyarországi rekordok regisztrációs koordinátora Sebestyén István, de ő a továbbiakban csak szúrópróbaszerűen jelenik meg. A tényleges felügyeletet önkéntes tanúk tartják: 2-2 ember, akik 4 óránként váltják egymást. A rekordöntővel nem állhatnak rokoni kapcsolatban, egyéb megszorítás nincsen. Így, mint megtudom, a zenei szerkesztő törzshallgatóiból, munkásságát évek óta követő emberekből, egy összeszokott és rendkívül összetartó 50-60 fős keménymagból kerültek ki a felügyelők. Kicsit zavarba csak akkor jönnek, mikor érdeklődöm, vajon egy esetleges áramszünet esetén mi lesz a rekordkísérlet sorsa. Jegyzőkönyvbe kerül. De nem lesz ilyen.

Állandó orvosi ügyelet is van, felügyeli a műsorvezető szellemi és fizikai állapotát. Ha úgy ítéli meg le is állíthatja a nagyszabású rekordkísérletet, JoNeS érdekében. Reméljük erre nem kerül sor. A hangulat reményteljes, mindenki biztos benne, hogy sikerülni fog a rekordöntés. Ezt a mindenkit a jelenlévő JoNeS „baráti kör” tagjai és a munkáját segítő emberek alkotják. Tény, hogy komolyzenei vagy monotonabb stílusvilágú zenével kivitelezhetetlennek tartanám a kicsit több, mint 4 napos élő adást. Itt viszont változatos és sokszor vérpezsdítő a zenei kínálat. A délután folyamán többször veszem észre magamon, hogy különböző végtagjaim aktív zenehallgatásba fogtak.

Vizuális inspiráció is van: a kihelyezett stúdió díszletei közt található egy molinó, amelyet a zenei szerkesztő hallgatóitól kapott „Folytassa JoNeS” felirattal. De személyes jelenlétben sincs hiány, este 9 körül 20-30 ember tartózkodik a stúdióban.

97.3 szónak is egy a vége: lazításra, kikapcsolódásra, fekete zenére vágyók irány a Petőfi Csarnok, vagy a www.radiovan.hu. Vagy mindkettő. És ha valaki esetleg még nem tudná: a frekvencia 97.3
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását