2024. április 20. - Tivadar

Igazi Hősökkel a világrekordért

A Szelektív Maraton 2007. október 9. 17:00 órától október 13. 18:03-ig tart. A kitűzött cél: folyamatos műsorkészítés alvás nélkül. Ekkor lesz JoNeS 97,3 órája folyamatosan élő adásban és ezzel az a szándéka , hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Magyaror
2007. október 5. péntek 09:02 - Malina Adrienn
A maratoni napok egyik fellépője a Hősök együttes lesz, melynek tagjai: Brash, Mentha, Joeker és Eckü. Őket faggattam, hogy kicsit többet megtudjunk a bandáról.



Mikortól számítható a Hősök léte?


Az alapvetően Veszprémhez és Pétfürdőhöz köthető hip-hop formáció 2001 óta ténykedik rendületlenül a honi hip-hop piacán. 2003-ban megnyerték a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt, mely a legendás Fila Rap Jam-ek utódja volt.

Biográfia
Hősök: Szóhisztéria - album /2002/
Hősök: A Nyugat nem enged - maxi /2002/
Hősök: Nyelvtan - album /2003/
Hősök & Minimal Project: Tiszta szívvel - maxi/2003/
Hősök: Mindörökké - Maxi- Warner Magneoton /2003/
Brash VS. Joeker: Magyar Hiphop Remixek /2004/
Mentha: Áldozat - EP /2005/
Hősök Raprezent Westprém City Allstarz - album /2005/
Gruppen Family - G-pont - album /2006/
Mentha - Ismerd meg az énemet - album - Mideastouch /2007/
EcküPixaKombó - Kúperteszt - album - Mideastouch /2007/

Netes elérés:
www.hosok.hu
www.myspace.com/hosok
www.mideastouch.net
Eckü: Bár saját albumunk régen látott napvilágot, 2008-ra már kézbe vehetjük a Hősök 3. nagylemezét, amely valószínűleg "Klasszik" címmel kerül majd boltokba.

Történtek azért dolgok szép számmal, a különböző projektek száma és nívója az idő előrehaladtával egyre szebb fényben ragyog. Brash és Joeker remixalbuma 2004-ben a hazai előadókkal igen jóra sikerül. A produceri vonal sem áll le, Joeker felveszi a Mr. JoeKer nevet, s több államokbeli rap előadó alá ír zenéket, vagy éppen a felhőkig repíti őket egy-egy kiváló remixxel. Eckü annyi közreműködést vállal az elmúlt években, hogyha fele ennyit adott volna be, már a duplalemezes szólója viríthatna a polcokon. Ehelyett 'fítek' hada tehát, nála mindig fontos szerepet tölt be az új és feltörekvő előadók patronálása, innen is a sok "kollabó". Önálló lemezen való verbális megjelenés 2007 nyarán Pixával, akivel hamar jó barátságba kerül a hős, a Kúperteszt c. album júniusban jelent meg. Mentha a csapat legismertebb tagja, akinek szóló felvételei mindig nagy érdeklődésre tartanak számot. 'Áldozat' EP 2005-ben, majd a várva várt nagylemez 'Ismerd meg az énemet' címmel 2007 tavaszán.

Négy ember, négy különböző, de kiemelkedő stílussal. Vagyis sokan ezt mondják róluk. Fellépések országszerte mindenütt, ilyenkor Dj Nice áll a lemezjátszók mögé, róla annyit kell tudni, hogy kishazánk egyik legtehetségesebb hiphop 'didzséje'. 2007-ben Pixával megalapítják a Mideastouch mini-labelt, mivel eljött az idő végre, hogy egy ütőképes csapat alappilléreként még több szebb pillanattal ajándékozzák meg a publikumot. Szó mi szó, egy underground körökben sokat bizonyított gárda, s hogyha kijön a 3. Hősök album még teljesebb lesz az eddig sem sikertelen sztori.

Fellépők
Október 11. csütörtök

22:00 Vinyl Warrior
23:00 Revolution & Döme
Éjfél Beatnuts (Koncert)
01:00 Dj Zefil & Dj Nadir

Október 12. péntek

22:00 Hősök
23:00 Fankadeli
Éjfél Mc Gőz
01:00 A DJ Verseny 3 győztese

Október 13. szombat

21:00 Break bemutató
22:00 Sub Bass Monster (nagy zenekarral)
23:20 Break bemutató
Éjfél SugarHill Gang
01:00 JoNeS & Dj Grand
Milyen érzés egy ilyen rekord kísérletben rész venni, még ha csak fellépőként is?

Eckü: Alapvetően a PeCsában fellépni már egy nagy dolog, ehhez hasonló lehetőségek
kevésszer adódnak egy évben, így mindenképpen kiemelt esemény nálunk is, azaz piros betűs ünnep az október 12. péntek. Örülünk hogy a magyar napon ránk is esett a választás, aki volt
a legutóbbi Westend tetős budapesti bulinkon tudja, mire számíthat, ha nem akkor kedvcsinálóként nézzen csak bele: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész.


Ti mit tudtok hozzá tenni a sikerhez, hogy létre jöjjön a rekord?

Eckü: A jó hangulat mindig feltüzeli az embert, tegyük fel, hogy Jones fárad kicsit, de mondjuk látja, hogy rengeteg embernek örömöt szerez ezzel közvetve, hogy jól összeválogatott programok várják őket, igényes, szórakoztató fellépésekkel. Szurkolunk nagyon amúgy, hogy összejöjjön a rekord. Mc DC pár hete 9 és fél órát freestyle-ozott, ezzel megdöntötte az aktuális csúcsot. Bízunk benne hogy most is hasonlóan pozitívan sül el a dolog...Előre is kitartás Jones!!



Készültök valami egyedi, vagy különleges dologgal a Petőfi Csarnokban?


Eckü: Pixa barátunk ismét velünk lesz a színpadon, szeptember eleje óta a Hősök fellépések "Hősök Mentha EcküPixaKombó" felállásban mennek, ami az idei két új albumunk törzsanyagát is takarja. Az állandó DJ-nk Nice egy évet az Államokban tanul, így új ember debütál a lemezjátszók mögött Dj Zomblaze személyében, aki szintén sokoldalú és igen tehetséges arc, majd meghalljátok. Tömény 1 óra lesz, rengeteg zenével, aki hezitál ne tegye...jöjjön el!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását