2024. április 28. - Valéria

Szenzáció! Fantasztikus világrekord kísérlet az Abszolút Rádióval

A Szelektív Maraton 2007. október 9. 17:00 órától október 13. 18:03-ig tart. A kitűzött cél:folyamatos műsorkészítés alvás nélkül. Ekkor lesz JoNeS 97,3 órája folyamatosan élő adásban...
2007. október 3. szerda 15:46 - Malina Adrienn
2006. augusztus 25. óta érdemes a 97,3-ra állítania a rádiókeresők frekvenciáját. Ekkor indult az Abszolút Rádió. Állandó műsorvezetőinek hangja persze ismerősen csengtek a Budapest Rádió hallgatói számára. Mert innen „igazol át” Kubicsek István, Andrejkovics Sándor, Szabó Kati. De érkezett új ember is Hartmann Zoltán személyében.

A 97,3-on már akkor is a zene volt a főszerepben, a nap 24 órájában, szinte folyamatosan, csak a legnagyobb sikereket tálalta a hallgatók elé és a műsorvezetők egyéniségükkel erősítik az Abszolút Rádiót.

JoNeS eddigi pályafutása
1993 - 1997 Technikai vezető, kivitelező, műsorkészítő az Image Rádió (Hódmezővásárhely), Rádió Top (Kazincbarcika), Régió Rádió (Hódmezővásárhely), Rádió 7 (Hódmezővásárhely)
Média 6 Rádió (Szeged és Szentes)
1997 - Ügyvezető, technikai vezető, kivitelező, műsorkészítő; Régió Rádió (Szentes)
1997 - 2001 - Hangmérnök, Old Man's Record Stúdió; több mint 200 élő koncerthangosítás

Zenei Referenciák: ValóVilág főcímzene (szerző)
Mónika Show főcímzene (hangszerelés)

Lemezek: 43 Magyar és 5 külföldi lemez teljes hangmérnöki munkája, némelyen hangszerelés illetve zeneszerzés.

Többek között: Ferenczy György és a Herfly Davidson, Török Ádám és a Mini, Boom Boom, Sexxxy Circus (USA), Daisy B (Német), Robin (Canada), Tátraitól a Kozmix-ig még sokan mások.
2001 - 2002 Hangmérnök, zeneszerző - RTL Klub ValóVilág 1-2
2003 - Hangmérnök, zeneszerző - RTL Klub ValóVilág 3
2003 - 2004 Kreatív hangmérnök, - nemzetközi szinkron hangmérnök
Happy Birhs Day (mtv1 sorozat, 13 rész), Shock teh to System am. Thriller, Zoo in The Budapest am,. Kaland film, Io Uccido it
2003 - 2005 Rádió Extrém - Alapító tag, műsorkészítő, műszaki igazgató
2003 - SzelektívHallás -Alapító, tulajdonos, szabadalom tulajdonos
2006 - RáDió VaN - Alapító tulajdonos, szabadalom tulajdonos
2007 - Az egyetlen Magyar Rock zenei adó - Pont FM 88.1 - Zenei szerkesztő
2007 - Az egyetlen Magyar Fekete zenei adó - Abszolút FM 97.3 - Főszerkesztő, Zenei szerkesztő, műsorvezető
2007. július 18-a óta az Abszolút Rádió, a nap 24 órájában fekete zenéket játszik. Ez az egyetlen rádió, mely e zenei világot igen nagy létszámú közönségének prezentálja. Zenei stílusok közül a hip-hop, a funky, az oldschool, és a break szerepelnek rendszeresen a rádióban. A fekete zene és kultúrájának meghonosításában Magyarországon kiemelkedő szerepet tölt be JoNeS, a SzelektívHallás alapítója, aki már 15 éve rádiózik és az ő nevéhez köthető a mostani rekordkísérlet is.

A Szelektív Maraton 2007. október 9. 17:00 órától október 13. 18:03-ig tart. A kitűzött cél: folyamatos műsorkészítés alvás nélkül. Ekkor lesz JoNeS 97.3 órája folyamatosan élő adásban és ezzel az a szándéka , hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarországon létezik Fekete Zenei Kultúra és ennek egyetlen képviselője az Abszolút Rádió FM. A világrekord kísérlet időtartamára a rádió beköltözik a Petőfi Csarnokba, egy erre a célra kialakított stúdióba, ahol bárki számára megtekinthető a világrekord kísérlet és a műsorkészítés folyamata. Ez alatt az idő alatt az éterben és az interneten is hallható lesz, ami az ideiglenes stúdióban készül.

A rekordra készülő műsorvezetőt kérdeztem, hogy miként készül a nem mindennapi adásra.

J.: Sehogy.

Nem szükséges semmiféle fizikai felkészülés?

J.: Teljesen rendben kell lenni, testileg, de ez egy olyan szellemi, fizikai igénybevétel, hogy erre nem lehet külön készülni. Öt napon keresztül ébren lenni, közben rádióműsort készíteni, erre külön edzeni nagyon nehéz. Most nem alszok már két napokat, de ez nem azért van, mert erre készülök, hanem mert meglehetősen sok munkával jár a maraton szervezése.

Mennyi pihenőidőd lesz?

J.: Nyolcóránként 15 perc pihenőidőre van lehetőség, ez alatt kell elvégezni mindent, evést, ivást, tisztálkodást és a különböző szükségleteket is.

Lesz egy DJ verseny is, arról mit kell tudni?

J.: A verseny két indokkal jött létre: egyrészt olyanok is megmutathatják tehetségük, akik eddig nem kaptak lehetőséget, legyen az ifjú vagy "vén". Másrészt, hogy kiderüljön, ki az a 3 magyar Dj, aki 2007. október 12.-én pénteken a Hősök, Fankadeli és Mc Gőz után a színpadon játszva szórakoztatja a közönséget.



Az Abszolút Rádió stúdiója ideiglenesen október 9-e délutántól, 14.-e hajnalig a Petőfi Csarnok épületébe költözik, a bejárattól balra az internet café helységébe. Ez a helység teljes egészében felszerelt lesz ebben az időszakban a műsorkészítésre. Egy djmixer, 2db Technics SL-1200MK2, 2 db Pioneer CDJ-100 lesz használható a stúdióban. A jelentkezők megkapják a játszási sorrendet, ez sorsolással dől el, aminek értelmében mindenki minimum 2 órát játszhat adásban.

Szavazni a www.radiovan.hu oldalon lehet minden Dj-re. A legjobb hat Dj október 12-én 16:00 órától 20:00 óráig méri össze tudását adásban. Jelentkezni még október 6. éjfélig lehet, a dj@ radiovan.hu címen. Fontos, hogy a SzelektívHallás zenei világát kell a szettekben képviselni így a hip-hop, funky, oldschool, vagy break.

Fellépők:

Október 11. csütörtök

22:00 Vinyl Warrior
23:00 Revolution & Döme
Éjfél Beatnuts (Koncert)
01:00 Dj Zefil & Dj Nadir

Október 12. péntek

22:00 Hősök
23:00 Fankadeli
Éjfél Mc Gőz
01:00 A DJ Verseny 3 győztese

Október 13. szombat

21:00 Break bemutató
22:00 Sub Bass Monster (nagy zenekarral)
23:20 Break bemutató
Éjfél SugarHill Gang
01:00 JoNeS & Dj Grand
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását