2024. április 28. - Valéria

Guinness rekordra tör az Abszolút Rádió

A Szelektív Maraton 2007. október 9. 17:00 órától október 13. 18:03-ig tart. A kitűzött cél: folyamatos műsorkészítés alvás nélkül. Ekkor lesz JoNeS 97,3 órája folyamatosan élő adásban és ezzel az a szándéka , hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Magyaror
2007. október 2. kedd 11:36 - Malina Adrienn

A leghosszabb rádiós műsorvezetés eddig Schuckert József szerkesztő műsorvezető nevéhez köthető. A paksi Fortuna rádió stúdiójában 2003. augusztus 30-án reggel 6 órától, másnap 24 óráig, azaz 42 órán keresztül vezetett egyfolytában műsort és kezelte az adáslebonyolító technikát is, ezzel adva maratoni egyszemélyes talk show-t a rádió hallgatóinak. A műsorban több mint 600 örökzöld zene hangzott el, illetve interjúk riportok a magyar könnyűzene sztárjaival, a helyi és területi közélet prominens képviselőivel. A programok között szerepelt még 8 év legtöbbet kért számaiból egy slágerlista, valamint lelki, testi tanácsadás. A stúdióban Schuckert József szerkesztő műsorvezető várta 42 órán keresztül a kívánságokat. Négy diszkóból volt élő bejelentkezés.

Minden idők leghosszabb rádió műsorát idén májusban a Radiocafe 98.6 és a Fehérvár Rádió is sikerrel teljesítette. A maratoni adással mindkét adó rekordot döntött meg. A budapesti rádió két műsorvezetője 125 órás műsort vezetett, míg a székesfehérvári rádió egyik műsorvezetője 94,5 órát volt adásban.

Tóth Betty és Bella Levente május 20-án délután három órakor kezdte el a hosszúkávé! névre keresztelt maratoni adást. A két műsorvezető a rekordkísérlet alatt napi 4 órát pihent, vagyis fejenként napi 20 órát voltak adásban, ebből 16 órát együtt.

A Fehérvár Rádió munkatársa, Nyeste Attila ugyanakkor egy percet sem aludt, a székesfehérvári adó ugyanis úgy állított fel rekordot, hogy műsorvezetője - a frekvenciára utalva - 94,5 órát volt non-stop adásban. A Fehérvár Rádió a kísérlettel a helyi rádiózás jelentőségére kívánta felhívni a figyelmet. Az adó a sikeresen teljesített 94,5 órás műsorvezetést bejelentette a Guiness rekordok könyvébe.


Mi kell ahhoz, hogy valamiből rekord legyen?

Az első feladat megtudni, hogy a kiválasztott kategória létezik-e a Guinness Rekordok Könyvében. Ha igen, akkor egyszerűbb az eset, ha nem, az sem gond, csak kicsit több vele a munka. Mert hogy ilyenkor meg kell győzni a Guinness illetékeseit, hogy a kigondolt kategória érdemes arra, hogy foglalkozzanak vele.

Miután kiderült, hogy mi újság a kinézett kategóriában, ideje a Guinness felé is jelezni. Ehhez a Guinness honlap főoldalára kell menni, és klikkelgetni a megfelelő oldalig, úgyhogy nem árt, ha az ember megfelelően tud angolul.

Leghamarabb 6-7 hét múlva kezdik el ellenőrizni a leveleleket, úgyhogy időben el kell kezdeni a szervezést. Néha 2 hónapba is belekerül, ennek nem az az oka, hogy a Guinnessnél ritkán olvasnak emailt, hanem az, hogy rendkívül sokan akarnak Guinness-rekordot végrehajtani, és nehezen győzik ezt kezelni. .

Elterjedt téveszme, hogy a Guinness majd ellenőröket küld, erről szó sincs. A Guinness nem a WADA, ők megelégszenek a XXI. század modern vívmányaival. Vagyis ők azt vallják, hogy nem kell ahhoz személyesen ott lenni, hogy valamit ellenőrizni tudjanak. Pontosan leírt szabályok vannak arra vonatkozóan, hogy honnan, hány kamerával mit kell venni, hány tanúnak kell ezt igazolnia. A kötelező videózás mellett érdemes mindent lefotózni is, és azt csatolni az anyaghoz. Minél több bizonyíték van, annál jobb.

JoNeS, az Abszolút Rádió műsorvezetője 2007. október 09-én 17: 00 órakor ül a mikrofonhoz, és hivatalos megfigyelők jelenlétében elindul a világrekord kísérlet felé.

Guinness


A guinness-rekordok könyvét először 1955-ben adták ki. Angol nyelven jelent meg Guinness Book of Records néven, majd ezt követték a más nyelveken megjelent kiadványok. Ez a világ legnagyobb példányszámban eladott szerzői joggal védett könyve.
Fellépők:

Október 11. csütörtök

22:00 Vinyl Warrior
23:00 Revolution & Döme
Éjfél Beatnuts (Koncert)
01:00 Dj Zefil & Dj Nadir

Október 12. péntek

22:00 Hősök
23:00 Fankadeli
Éjfél Mc Gőz
01:00 A DJ Verseny 3 győztese

Október 13. szombat

21:00 Break bemutató
22:00 Sub Bass Monster (nagy zenekarral)
23:20 Break bemutató
Éjfél SugarHill Gang
01:00 JoNeS & Dj Grand
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását